Toni Filipi osvojio zlato u Debrecenu: “Još vrtim film unatrag i ne mogu vjerovati”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.02.2017 13:36h Autor:

Toni Filipi/Facebook

Mladi hrvatski boksač Toni Filipi osvojio je jaki turnir Bocskai u mađarskom Debrecenu. U finalu je pobijedio europskog viceprvaka Igora Jakubowskog jednoglasnom odlukom sudaca nakon sjajno odrađenog meča.

Filipi je dan ranije u polufinalu pobijedio Mađara Nagyja Bencea također odlukom sudaca, ali u finalu je bio uvjerljiviji i rušio protivnika već u prvoj rundi lijepim krošeom u bradu. Hrvat je impresionirao suce i odnio pobjedu 5:0 (29:28, 29:28, 29:28, 30:29, 30:29). Ovo zlato je Toniju prvi veći uspjeh u seniorskoj karijeri.

“Još vrtim film unatrag i ne mogu vjerovati. Stvarno sam odradio odličan meč i zasluženo slavio. Već u prvoj rundi sam mu pokazao da želim to zlato. Vjerujem da mogu i kao senior postići barem one slične rezultate koje sam ostvarivao i kao junior. Nije lako, ali i ovaj turnir mi je pokazao da sam na dobrom putu”, rekao je nakon velikog uspjeha Filipi za Radio Zadar.

Protiv Jakubowskog u finalu osvetio je svog brata Bepa, koji je od njega izgubio u kvalifikacijama za OI.

“Ne može nitko oba Filipija dobiti”, rekao je u šali Toni Filipi. “Drago mi je i radi toga. Zahvaljujem i svim trenerima koji su bili s nama u Mađarskoj”.

Broncu je u Debrecenu osvojio super-teškaš Marin Mindoljević.

Zlato su u Debrecenu prijašnjih godina osvajali i Filipijev brat Bepo (91 kg), Mate Rudan (69 kg), Damir Plantić (81 kg), kao i Filip Hrgović (+91 kg).

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI