Trušček: Napokon ću izgledati kao sportaš, a ne debeljuco koji voli žderati!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.11.2012 01:58h Autor:

Trušček VS Nascimento

Ivica Trušček već danas putuje u Rusiju gdje ga u četvrtak očekuje novi teški izazov u njegovoj MMA karijeri. Na velikoj priredbi M-1 Globala u St. Petersburgu održat će se nekoliko mečeva za njihovu titulu prvaka, a u jednom od prestiž mečeva nastupit će upravo borac zagrebačkog Croatian Top Teama.

Protivnik Truščeku je Artiom Damkovsky koji je prije godinu dana teško nokautirao našeg Antuna Račića zahvaljujući slamanju. Ivica tako odlazi u Rusiju osvetiti Antuna, koji je također mogao nastupiti na istoj priredbi, no organizatori mu na koncu ipak nisu poslali konkretnu ponudu, iako su pregovori postojali.

Prije samo tri tjedna Ivica je u Ljubljani ostvario svoju 20. pobjedu u profesionalnoj MMA karijeri, a s njim smo popričali prije nego što se uputi u daleki St. Peterburg te smo se uvjerili da je zaista odlično raspoložen prije meča.

Kako su protekle pripreme za borbu, odnosno možda bi bolje pitanje bilo jesi li se uspio odmoriti, rekuperirati nakon posljednje borbe? Jesi li potpuno zdrav, nema nikakvih ozljeda?

"Ozljeda od zadnjeg meča nije ni bilo, i dalje me prati sreća. Pripreme kratke, ali dobre. Nikakav alibi za poraz još nemam, ali već će nešto iskrsnuti haha… Htio sam sparirati s Leonovim kickboksačima, ali nisam stigao, pa sam trenirao samo s Krešom Merčepom, mojim trenerom za udaranje te u Croatian Top Teamu s Pokrajcem, Jelčićem i ostalim dečkima. Najveća briga mi je bila smršaviti dovoljno da skinem za vagu na 70kg, ali mislim da će to proći u redu, ako ne, evo alibija haha… Možda ću opet bar malo ličiti na sportaša, a ne kao debeljuco koji se bori u kategoriji više samo zato jer voli žderati."

Jesi li se možda čuo s Račićem, što ti je savjetovao za meč?

"Naravno,  Antun je odličan dečko, pravi gospodin. Savjetovao mi je da pazim na kickove i da ga bacim na pod te tamo pokušam doći do pobjede. On je pokazao da ga se može staviti na leđa, ali nije imao sreće s tim strašnim slamom."

Kakva je taktika, gdje vidiš svoju priliku protiv Artioma?

"Taktika je suprotna od savjeta koje dobivam haha… Iako mislim da sam bolji u parteru, barem kao gornji, probat ću ga pobijediti u boksu, a takedown i GnP ću ostaviti za prvu pomoć. Možda se čini kao glup plan, ali što duže smo na nogama, to će ga više rušenje iznenaditi i lakše ću ga baciti", smatra Ivica.

Zoran Zdelar
zoran.zdelar@fightchannel.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI