Tufekčić ne odustaje: Neka Poturak muški prihvati izazov na meč!

Vijesti iz regije 23.08.2014 19:21h Autor:

Muamer Tufekčić

Borilački fanovi u susjednoj Bosni i Hercegovini posljednjih dana zazivaju sudar svojih ponajboljih K1 teškaša. Nakon što je Dževad Poturak prije tjedan dana osvojio titulu WAKO Pro prvaka svijeta sjajnim nokautom nad francuskim protivnikom, na meč ga je izazvao Muamer Tufekčić koji od te svoje ideje ne odustaje.

Tufekčić je svoju želju otkrio prije nekoliko dana u razgovoru za portal sport.ba, a sad je odlučio izjavom za klix.ba još malo dodatno pokušati nagovoriti Poturka da prihvati njegov izazov i da se nađu u ringu.

"Da ga izazovem na borbu potaknulo me je to da smo svi mi borci pored njega diskriminirani i da ga previše svi napuhuju i uzdižu. Ne mislim ni sekunde da je loš borac i da nema svoje rezultate. Mislim da sam dostojan protivnik, ali ipak od kako sam ga izazvao, čujem sa svih strana da sam "C" klasa borca i da nisam njegov nivo i njemu dostojan. U čemu je onda problem, neka primi onda ovaj muški izazov i prihvati borbu!", rekao je Tufekčić.

"Ako mu ja nisam dostojan protivnik pored svih rezultata i 13 godina iskustva, koga smatra onda dostojnim protivnikom za sebe? Neka kaže svoju cijenu i neka kaže gdje se želi boriti, ništa od toga nije problem. Jedini problem je taj što ne želi odgovoriti na ovaj izazov", dodao je Tufekčić.

Poturak je nakon slavlja u Zenici odlučio otići na manji godišnji odmor, pa njegove reakcije po ovom pitanju još uvijek nema te se i dalje nestrpljivo iščekuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI