Veliki skok Filipa Hrgovića na teškaškoj ljestvici, trener najavio lov na top 20

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.02.2018 18:07h Autor:

Yousef Hasan i Filip Hrgović (Facebook)

Filip Hrgović iz Nürnberga se vraća s još jednom pobjedom, svojom najvećom otkako se priključio profesionalnim vodama.

Hrvatski teškaš uspješan je bio u sva svoja četiri dosadašnja nastupa. Nakon Raphaela Zumbana Lovea, Pavela Šoura i Toma Littlea, sinoć je stigao do trijumfa i u dvoboju s dojučerašnjim 48. teškašem svijeta – Seanom Turnerom.

Irac Turner pokazao se od svih nabrojanih kao najteži zalogaj, a tome svjedoči i činjenica da je jedini s ‘Hrgom’ izdržao do sudačkih kartica koje su po završetku dvoboja pokazivale 80-72, 80-72 i 79-73 u korist 25-godišnjaka iz zagrebačke Dubrave.

S ovim uspjehom kao nagrada za Filipa je stigao i pomak na obnovljenom rankingu te je on nakon najsvježije pobjede skočio za čak 20 mjesta i sada je pozicioniran kao 41. teškaš svijeta. S druge strane, irski udarač se očekivano preselio na nešto niži dio liste i tako sada zauzima 66. poziciju.

U razgovoru za Index.hr prve je dojmove nakon meča iznio njegov trener Yousef Hasan i pritom najavio napad na top 20.

“Naš je cilj plasman među dvadeset najboljih boksača svijeta. Još nisam odgledao snimku meča. Dojam je na televiziji uvijek ponešto drugačiji, no smatram kako je Filip odboksao jedan od boljih profesionalnih mečeva. Uvijek pred meč vlada svojevrsna nervoza. Nekoć sam bio boksač pa sam bio svjestan kroz što je Filip prolazio. Dan prije meča djelovao je opušteno, no na dan borbe bio je pomalo napet. Po prvi je put boksao svih osam rundi. Osobno sam zadovoljan viđenim, osobito jer je izdržao svih osam rundi”, ukratko je Hasan analizirao Hrgovićev nastup pa se osvrnuo i na čvrstog Irca:

“Sean Turner se, pak, iskazao kao hrabar boksač zbog čega prema njemu i Filip i ja gajimo poštovanje. Primao je snažne udarce, ali nije pomišljao na odustajanje. Iznenadio nas je i zato je naš respekt još dublji.”

Kako se navodi u istom razgovoru, iza Filipa su četiri meča odrađena u pet mjeseci i kraći odmor je imperativ. Točan datum njegovog idućeg nastupa još je uvijek nepoznat, ali sigurno će do istog proći barem mjesec do dva. Navodno već i postoje neke opcije, ali iz Hrgovićevog tima o njima u ovim trenucima nisu htjeli javno razgovarati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI