WSB na FC-u: Hoće li nakon Caracasa i Rio postati još bliži?

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.03.2015 11:14h Autor:

Hrvoje Sep i Leonardo Pijetraj

Filip Hrgović i Hrvoje Sep posljednjih su tjedana u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB) boksali u Europi i Srednjoj Aziji, a ovaj vikend ždrijeb ih je poslao u Južnu Ameriku. U noći sa subote na nedjelju 8. ožujka u 2 sata i 30 minuta u Caracasu će hrvatski reprezentativci zajedno s kolegama iz Astana Arlansa boksati protiv suparnika iz Venezuela Caciquesa.

Oba izdanka BK Leonardo na „privremenom radu“ u Kazahstanu pobijedila su u sva tri dosadašnja meča u WSB-u, a Astana je jedina neporažena momčad skupine B. Podsjetimo, da bi se Hrgović i Sep plasirali na Olimpijske igre 2016., nakon ligaškog dijela WSB-a krajem travnja moraju biti prvi, odnosno drugi na pojedinačnim ljestvicama u svojim kategorijama. Filip je već zasjeo na tu poziciju, a Hrvoje je trenutačno treći s bodom manje od drugoplasiranog Talijana Manfredonije.

"Neobično je šetati u sandalama i kratkim rukavima samo desetak dana nakon onih -30 stupnjeva u Kazahstanu. Moramo se brzo prilagoditi na tropsku klimu Caracasa, a nije zanemariv niti utjecaj vremenske razlike i nadmorske visine. Domaći boksači možda nisu svjetske klase, ali podcjenjivanje suparnika  u našem sportu uvijek vodi na stranputicu. Zato se i Hrvoje i Filip maksimalno ozbiljno pripremaju za četvrti ovogodišnji nastup.", rekao je po dolasku u Venezuelu trener dvojice hrvatskih šampiona Leonard Pijetraj.

U dvorani Poliedro de Caracas, koja je otvorena 1974. godine boksačkim dvobojem Georgea Foremana i Kena Nortona, Hrvoja Sepa čeka Albert Ramirez Duran iz Venezuele. Ramirez Duran ove je godine debitirao u WSB-u i zasad ima dvije pobjede u poluteškoj kategoriji. Hrgovićev će suparnik biti ekvadorski debitant Jorge Quinonez, srebrni u superteškoj kategoriji na Južnoameričkim igrama 2010. u Kolumbiji.

Dvoboj Astana Arlans vs. Venzuela Caciques možete pratiti na Fight Channelu u noći sa subote na nedjelju 8. ožujka u 2 sata i 30 minuta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI