Zlatni olimpijac želi državljanstvo: Satoshi Ishii je spreman zbog hrvatske putovnice odreći se one japanske!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.01.2018 11:43h Autor:

tadijanov, cro cop, ishii, sale

Zlatni olimpijac i vjerojatno najpoznatiji japanski MMA borac u ovom trenutku, Satoshi Ishii, bi mogao postati punopravni hrvatski državljanin. Borac koji već neko vrijeme živi u Zagrebu gdje je došao kako bi upio nešto znanja svog borilačkog uzora Mirka Filipovića, je odlučio pokrenuti postupak za dobivanjem hrvatskog državljanstva, piše novinar Marin Vlahović na članku portala Dnevno.hr.S obzirom da prema japanskim zakonima njihovi državljani ne mogu imati dvojno državljanstvo, proizlazi da bi se Ishii morao odreći japanske putovnice kako bi dobio hrvatsku.

“Zato, ekskluzivna vijest koju dijelimo s vama, ne spada isključivo u sportsku kategoriju. Satoshi Ishii, pokrenuo je postupak za dobivanjem hrvatskog državljanstva, što znači kako će se morati odreći japanske putovnice”, stoji u tekstu.

Ishii je 2008. u Pekingu osvojio zlatnu olimpijskuz medalju u kategoriji iznad 100 kilograma. Godinu dana ranije je na Svjetskom prvenstvu također uzeo zlato u istoj disciplini. 2009. kreće u MMA karijeru koja mu donosi još veći zvjezdani status u “Zemlji izlazećeg sunca”. Sve je za Ishiija išlo jako dobro do 2014. kada dva puta zaredom gubi upravo od Mirka Filipovića u IGF promociji. Od tada je ubilježio polovičan uspjeh od četiri pobjede i četiri poraza što ga je natjeralo na revaluaciju karijere i neke drastične poteze. Posljednji put je nastupio na FFC priredbi u austrijskom Linzu. Tamo je prekidom u prvoj rundi svladao Bjorna Schmiedeberga.Ishii od dolaska u Hrvatsku svakodnevno trenira s Mirkom “Cro Cop” Filipovićem koji mu je svojevrsni mentor. Slavni hrvatski sportaš mu je bio i “u kutu” tijekom posljednjeg meča na FFC-u 30 u Linzu. Japanac je do sada živio u mnogim državama svijeta, na raznim kontinentima, a u Nizozemskoj je kupio kuću. No, između svih tih zemalja je ipak izabrao Hrvatsku kao svoju novu domovinu.

“Ode naš Satoshi tako da dućana i putem mu se netko nasmije. Ljudi ga prepoznaju i pozdravljaju. Osjećaj prihvaćenosti, važan je da neki grad i državu smatramo svojim domom. Polako uči hrvatski jezik i upoznaje hrvatsku povijest i kulturu. Nema sumnje, Satoshi već sada voli Hrvatsku, puno više nego mnogi Hrvati. Momci iz Mirkove dvorane, zezaju se i smišljaju mu novo hrvatsko ime i prezime”, otkriva se u tekstu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI