Zovko: Ne vjerujem u Rakićeve priče, to su nebuloze!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 11.03.2015 12:58h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto (Fight Site)

Orsat Zovko ne vjeruje u priču da Aleksandar Rakić i Darko Banović zbog straha za svoj život ne žele nastupiti u Sarajevu. Čelnik FFC-a je u utorak gostujući na bosanskohercegovačkom OBN-u otkrio kako je njegov borilački spektakl drugi put doživio promjenu u glavnom meču MMA priredbe, odnosno da je Tomislavu Spahoviću već drugi put promjenjen protivnik.

> Spahović drugi put ostao bez protivnika: Rakiću navodno prijetili pa odustao od meča!

Prvotno se sarajevski "The Beast" trebao sučeliti s odličnim Nijemcem Nicolaijem Salchowim, no on je odustao još prije nekoliko tjedana. Kao zamjena je uskočio Srbin s austrijskom putovnicom i prebivalištem u Beču – Aleksandar Rakić. Osim Rakića na FFC-u u Sarajevu je trebao nastupiti i njegov klupski kolega i rođeni Sarajlija Darko Banović. Na koncu je dvojac preko svog trenera i agenta otkazao nastup zbog navodnih telefonskih prijetnji njihovim obiteljima zbog nacionalnosti. No, Zovko smatra da je to potpuno nerealno te da se radi o "gluposti".

U razgovoru za Fight Site je otkrio svoja razmišljanja o čitavoj priči te je najavio borilački spektakl kakav Sarajevo još nije vidjelo.

"Iskreno u 2015. godini da povjerujem u takvu priču mi je izuzetno teško. To je priča za ljude koji su ograničeni, tako da u nju ne vjerujem", rekao je Zovko na početku i dodao:

"Očito je da postoje neki drugi interesi, odnosno razlozi otkaza. Je li se Aleksandar Rakić prepao Tomislava Spahovića, njegove figure i spreme koja se mogla vidjeti zadnjih dana na društvenim mrežama? Pretpostavljam da jest. Da je shvatio kako poraz u ovom trenutku ne bi bio najbolji scenarij za njegovu karijeru, pa je to razlog otkaza. No, u svakom slučaju, borci koji kalkuliraju na takav način, od njih nema ništa. Ako su se već odlučili baviti ovim sportom, ako su spremni i nepovređeni, ovakve izlike se ne bi smjele događati. U krajnjoj liniji na ovom popisu borbi imamo puno boraca srpske nacionalnosti koji dolaze iz Srbije, a ne iz Beča, kao što je to slučaj Aleksandra Rakića. I njima nitko nije prijetio, niti im pada na pamet da otkazuju meč."

Ponudili ste mu dodatnu zaštitu, no nije promijenio odluku?

"Ponudili smo mu nešto što nikada nismo radili do sada, a to je apsolutna sigurnost 0-24. Svi noćimo u istom hotelu, a za njega smo bili spremni osigurati i dodatno osiguranje u vidu naoružanih zaštitara u svakom trenutku. I u hotelu i na press konferenciji, na vaganju, u samoj dvorani. Niti teoretski nije bilo šanse da mu se netko približi. Ali ponavljam, on je u glavi imao neki drugi plan jer ovo sigurno nije bio pravi razlog otkaza."

Ovo je ukupno 22. priredba FFC-a i do sada nije bilo incidenata, a može se reći da je bilo dosta "škakljivih" mečeva, ako govorimo u političkom kontekstu?

"Svi momci koji se bore na FFC-u imaju samo jedan cilj, a to je postići samo što bolji rezultat. Ovo je sport. Sigurnost boraca u svim gradovima u Hrvatskoj, kao i drugdje gdje smo održavali priredbe, je bila na najvećem mogućem nivou. Jedini manji incident se dogodio u Beču od strane austrijskih navijača, vezan za austrijskog borca što je može se reći ironično. Što se tiče boraca iz bivše Jugoslavije, nikada do sada nije bilo niti najmanjeg incidenta. Imali smo mnogo može se reći politički škakljivih 'match upova' poput meča Grka i Makedonca u Skopju ili dvoboja Albanca i Makendonca na istoj priredbi. Nikada nije bilo incidenata. Hrvati protiv Srba su imali nebrojeno međusobnih mečeva na FFC-u, a Stevan Živković je u Osijeku zaradio ovacije. Stoga su priče Aleksandra Rakića potpuno nebulozne. Doveo nas je u nezgodnu situaciju par dana prije meča te što se mene tiče, Aleksandar Rakić je za FFC završena priča. Čuo sam da ima ponude i drugih promocija stoga mu želim puno sreće jer u FFC-u sigurno neće više nastupati. Niti on, niti Darko Banović."

Kako ste primljeni u Sarajevu, navodno grad bruji o FFC-u?

"Sarajevo je oduvijek bilo poznato po gostoprimstvu i za to ne treba trošiti riječi. Primljeni smo perfektno. Danas je na rasporedu press konferencija, a sutra službeno vaganje. Imam osjećaj da čitav grad živi za priredbu u petak. Govoreći o glavnim mečevima, moram naglasiti da Dževad Poturak nije dugo vremena bio spremniji. Skinuo je gotovo osam kilograma, u vrhunskoj je formi, a sa svojim iskustvom i kvalitetom koju je dokazao nebrojeno puta, te uz podršku sarajevske publike, bi trebao stići do još jedne pobjede. No, i Frank Munoz je vrlo dobar borac, nadolazeća europska kick boksing zvijezda i neće biti lako."

"Što se tiče Tomislava Spahovića, on zaista ovaj put nije imao sreće. Dva mjeseca se pripremao za Nicolaija Salchowa, a onda je ovaj otkazao dvoboj zbog također nebuloznih razloga. Sada ovaj otkaz Rakića samo par dana prije dvoboja… Ali to su stvari na koje ne možemo utjecati. Tomo je jedan od najvećih potencijala u regiji kada govorimo o poluteškoj kategoriji. Prije par sati je dobio novog trećeg protivnika, koji je nezgodan i o kojem ništa do sada nije znao. Neće mu biti lako. Spahoviću nije bitno protiv koga se bori, on je to pokazao puno puta. Posjeduje srce ratnika i strahovitu snagu te vjerujem da bi mogao stići do još jedne pobjede."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI