Zovko otkrio kako je potpisao ugovor života i doveo FFC u Las Vegas!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 08.03.2018 08:42h Autor:

2 Orsat Zovko, Jorge A. Elias(1)

“Uspio sam! Konačno! Nakon dvije godine pregovora potpisao sam ugovor s korporacijom Caesars Entertainment, koja se i zahvaljujući mojoj iznimnoj upornosti nakon 14 godina vraća u borilački sport”, izjavio je Orsat Zovko u intervjuu za Večernji list povodom najvećeg uspjeha u dosadašnjoj promotorskoj karijeri.

Borilačka promocija najavila velike planove na američkom tržištu: FFC stiže u Las Vegas!

Njegova promocija Final Fight Championship (FFC) će, naime, kako je medijima otkriveno u utorak, u prijestolnici zabave i borilačkog sporta već prve godine ugovora odraditi oko 50 evenata. Plan je u drugoj godini organizirati stotinu, a treće sezone i više od sto. Las Vegas je nakon spektakala po Europi, postao novi dom FFC-a.“Kažu mi da je niz kompanija prije mene pokušao isto, ali nisu uspjeli. Čelnicima ove velike korporacije očito se više svidjela moja ideja o više malih priredbi umjesto manje velikih. Plan je da prve godine imamo 50 priredbi, a druge već 100, treće više od 100. Strah me je i govoriti o tome s obzirom na to koliki me posao čeka”, dodaje Zovko koji otkriva kako je u ovaj projekt uložio sav novac koji je zaradio i još malo više.

Upravo radi plasiranja svoje borilačke promocije u SAD-u, bivši menadžer Mirka Filipovića je najprije preselio u Los Angeles, a zatim i u Las Vegasu gdje je kupio i kuću. Nakon mukotrpnih pregovora koji su trajali više od dvije godine ispred njega je projekt vrijedan 80 milijuna dolara.“Ja bih rekao da vam je to kao da hrvatsku naftu pokušavate prodati u Saudijsku Arabiju i da uvjeravate tamo nekog šeika da je hrvatska bolja od njihove. No, ako sam se prije 20 godina usudio plivati uzvodno i odvesti Cro Copa u Japan gdje su mu neki pokušavali zatvoriti sva vrata, onda sam bio spreman i na ovakvo što. Ja sam uvijek radio pomaknute stvari pa je tako bilo i 2009. kada sam usred recesije koja je tresla Hrvatsku stavio sve na kocku i pokrenuo dva dječja kanala i to u vrijeme kada ste na tržištu imali Cartoon Network, Nickelodeon i još pet kanala”, objašnjava hrvatski poduzetnik i zaključuje:

“Već i prije no što je Caesars Entertainment objavio informaciju o ovom projektu, ja sam u tri dana dobio 50-tak poziva iz cijelog svijeta, od menadžera, trenera, boraca… No popis boraca morat će se ipak raditi po poslovnim načelima. Ako radimo proizvod za američko tržište, onda moramo imati i američke borce jer tu teško možemo prodati borbu Hrvata i Bosanca, osim ako nisu svjetske klase. No, dogovorim li se ja za suradnju s nekom francuskom televizijom, onda ću na svakoj priredbi imati i pokojeg Francuza. A s obzirom na to da sam ja Hrvat, nastojat ću da na svakoj priredbi imam i ponekog Hrvata ili borca iz naše regije. Zapravo, trudit ću se da svaki tjedan imam nekoga iz naše regije, one iz koje smo crpili borce za FFC-ove priredbe.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI