Ostalo

17-godišnja kći Franka Mira ugovorila svoju prvu profesionalnu MMA borbu

Frank Mir, Bella Mir i Ed Ruth
 Instagram
Svoj prvi profesionalni ugovor potpisala je Isabella 'Bella' Mir, 17-godišnja kći bivšeg UFC prvaka

Frank je svoje najstarije dijete već predstavio MMA fanovima prije nešto manje od dvije godine, kad je zajedno s njom odradio otvoreni trening pred nastup na havajskoj Bellator priredbi, a nakon toga mu je Bella bila u kutu tijekom borbe. Već je tada najavio kako su to sve pripreme za njenu profesionalnu karijeru. Ona je u to vrijeme bila vrhunska srednjoškolska hrvačica te grapplerica u juniorskoj konkurenciji, dok je MMA trenirala zajedno s njim.

Sad je došlo vrijeme i za njen profesionalni debi, a on bi se trebao dogoditi i prije njenog 18. rođendana. Potpisala je Bella ugovor s First Round Management agencijom, čiji su klijenti između ostalog Jon Jones i Jorge Masvidal, a kojom upravljaju braća Malki i Abraham Kawa. Upravo je Malki putem svog Instagrama otkrio vijest o njenom angažmanu.

"Ovo je dobra vijest. Pomozite mi da dobrodošlicu u First Round Management obitelj poželim 17-godišnjoj Belli Mir. Ona je najstarija kći dvostrukog UFC prvaka teške kategorije i prvog kubanskog UFC prvaka, Franka Mira. Ali, ovo sad je najbolji dio. Bellu smatraju najboljom sportašicom u Las Vegasu, uključujući mušku konkurenciju. Njen otac trenira ju već godinama i ona će odraditi svoj profesionalni debi već idućeg mjeseca. Za nju je samo nebo granica i ovo vam je budućnost svih ženskih divizija bilo gdje", napisao je Kawa.

Bella bi trebala svoju prvu borbu odraditi 22. listopada u Meksiku, na priredbi promocije Ikon Fight Federation. To je otkrio Kawa, usput kroz komentare na Instagramu objasnivši kako je Bella već dovoljno zrela borkinja da joj ne trebaju amaterske borbe nego da odmah može krenuti s profesionalnom karijerom. Naravno, ne morate sumnjati kako će kao dio tako velikog promotorskog tima za početak ipak ima prilagođene borbe. S vremenom se očekuje da postane jedna od najboljih na svijetu, a i njen otac je nedavno otkrio kako se oko toga neće žuriti nego da će se iskustvo skupljati stepenicu po stepenicu.

Linker
20. travanj 2024 10:37