K1 i Boks

55-godišnji Furyjev otac namjerava se vratiti 'bare knuckle' boksu za meč protiv bodybuildera

John Fury
 screenshot/YouTube
Sve vodi k tome kako bi 55-godišnji John Fury, otac svjetskog WBC prvaka Tysona Furyja, mogao ponovno ući u ring koji ga je proslavio u 80-im i 90-im godinama prošlog stoljeća, onaj 'bare knuckle' boksa. Tamo bi se obračunao s bodybuilderom, Mickyjem Theom, koji ga je osobno prozvao.

Prije ne toliko uspješne profesionalne boksačke karijere, u kojoj je upisao osam pobjeda i četiri poraza, John Fury proslavio je kao dio "bare knuckle" boks ringova. U svojim dvadesetima proslavio je većinom ilegalnim borbama po irskim ulicama, ali nekima je znao zaraditi i par desetaka tisuća funti. A kako je sam otkrio, iste su rijetko kad trajale dulje od nekoliko sekundi.

John je tako boksu privukao i svoje sinove, Tysona i Tommyja, a svoju karijeru završio je još 1995. godine. No, ostao je u treningu, prati sva boksačka događanja i veliki je utjecaj na Tysona, koji je upravo nakon njegovog savjeta raskinuo suradnju s trenerom Benom Davisonom. Osim toga, radi se o vrlo "prgavoj" osobi koja lako ulazi u razmirice. Jednu od njih ima s bivšim amaterskim boksačem, a današnjim bodybuilderom Mickyjem Theom, koji ga je prozvao na meč.

Sve je zapravo krenulo kad je Fury prošle godine, tijekom prepucavanja s predsjednikom UFC-a Danom Whiteom, za sebe izjavio kako je u najboljoj formi od svih 54-godišnjaka na svijetu. Dvije godine stariji Theo uzvratio mu je izjavom kako bi ga prebio. Fury je sad to odlučio dovesti na višu razinu. "Spomenuo si moje ime, sad je vrijeme da se borimo. Savladao bih te i bez treninga", rekao je Fury.

Ta ideja svidjela se vlasniku BKB promocije boksa bez rukavica te je isti krenuo u organizaciju. Kako se trenutno čini, obojica su zainteresirani, samo će trebati dogovoriti financijsku stranu svega. Nema nikakve sumnje da bi britanska javnost također s velikim zanimanjem popratila ovaj okršaj.

Linker
16. travanj 2024 20:33