UFC

Adesanya se obratio Jonesu pred napad na polutešku: 'Radim nešto što se ti nisi usudio!'

Israel Adesanya
 screenshot
Israel Adesanya je potvrdio vijest o svom napadu na titulu UFC-ove poluteške kategorije

Iako se očekivalo kako je pred Israelom Adesanyom treća obrana titule UFC-ove srednje kategorije i revanš protiv Roberta Whittakera, to se neće dogoditi. Dana White je za vikend objavio kako Whittaker trenutno nije zainteresiran za tu borbu, tako da će Adesanyi dati priliku da postane prvak poluteške kategorije. Odnosno, čeka ga borba protiv Jana Blachowicza.

"Službeno je, Dana je već objavio vijesti pa mogu potvrditi svoj odlazak u polutešku kategoriju i uzet ću taj pojas do 93 kilograma", rekao je Adesanya u razgovoru za Submission Radio.

Protiv Jana Blachowicza kladionice su ga već proglasile favoritom, no Poljak je pokazao kako itekako dobro zna odgovoriti na status autsajdera. Oprezan je Adesanya, u to ne treba sumnjati.

"Jan je dobar borac. Solidan je na podu i vrlo čudan i neobičan na nogama. Opasan je i može priuštiti puno problema. Borba protiv Whittakera me ne bi mogla dobro zagrijati, a ova već je i to jako", rekao je pa je još kratko ponovio i nadopunio ranije rečeno:

"Dobar na podu, neobičan na nogama i posjeduje legendarnu poljsku snagu. No, svi imamo snagu, zar ne? To je nešto što sam dokazao u svojoj prošloj borbi. Najavio sam to i to sam napravio. Svatko ima snagu, samo moraš znati kako ju isporučiti. Moraš je dovesti do mete, a ja nisam laka meta za pogoditi."

U polutešku kategoriju odlazi kad tamo više nema Jona Jonesa, no možda bi ga osvajanjem pojasa mogao nagovoriti na povratak. Nema sumnja kako je njihova eventualna borba trenutno najintrigantiji duel koji UFC može ponuditi. Ovim putem, pred borbu u njegovoj donedavnoj diviziji, za Jonesa ima jasnu poruku:

"Jonesu mogu samo reći da se j*be, jer sam napravio nešto što on nije. Dva puta je očistio polutešku kategoriju i onda se počeo boriti s recikliranim borcima srednje kategorije. Nema mi pravo govoriti o odlasku u višu diviziju kad se to nije usudio napraviti deset godina. A ja ću to sad napraviti i to s jako dobrom borbom za mene."

Naravno, kritika se odnosi na to što je Jones sve do sada čekao odlazak u kraljevsku diviziju, a pod recikliranim borcima srednje kategorije misli na Anthonyja Smitha i Thiaga Santosa, koji su se podigli iz divizije od 84 kilograma i napravili rezultate koji su ih doveli do pozicije izazivača.

Nažalost po njih, ovom odlukom UFC-a, borba koju će Glover Teixeira i Thiago Santos odraditi u subotu neće donijeti novog izazivača, kao što se očekivalo i zapravo najavljivalo. UFC je ovog puta odabrao marketinški primamljiviju opciju.

Linker
14. travanj 2024 21:52