Regija

Adriana Vuković nakon nove dominantne pobjede: 'Najvažnije je da sam u uzlaznoj putanji'

Adriana Vuković vs. Monika Porazynska
 Ronald Goršić / CROPIX
Adriana Vuković bila je dominantna i u svojoj trećoj profesionalnoj MMA borbi

Iako je u borilište unutar dvorane zagrebačkog ATT-ja ušla s dobrim referencama, Monika Porazynska postala je samo još jedna od djevojaka koje nisu uspjele odgovoriti na ono što može ponuditi Adriana Vuković. Hrvatska borkinja trebala je tek nešto više od minute za ostvariti svoju treću pobjedu. I to po treći put na istom mjestu, iako je ovog puta sve prvobitno trebalo biti održano u klubu Noa na Zrću. Ta promjene, samo dva dana prije planiranog datuma održavanja, djelovala je na sve, no Adriana kaže kako je uspjela zadržati fokus na onom najvažnijem.

"Žao mi je prije svega zbog naših trenera Saše i Forgija koji su se jako angažirali oko toga te svih ostalih ljudi iz FNC-a i ATT-ja jer znam koliko im je to svima bilo bitno. Nama borcima je najvažnije bilo da se borbe održe pa čak možda i nije toliko bilo važno gdje. Ali, žao mi je što je propala ta cijela ideja jer sam vidjela koliko im znači", rekla nam je Adriana.

Borbu je ovog puta započela opreznije, no već nakon pola minuta je napala, prebacila akciju na pod, a tamo je onda sve bilo samo pitanje vremena. Nije dugo prošlo do prekida borbe, koji je uslijedio nakon tapkanja njene protivnice.

"I ovog puta bilo je dosta brzo. Ušla sam malo opreznije jer sam očekivala veći otpor i više agresivnosti s njene strane. Nisam mislila da će toliko kalkulirati, no bit će da su nju preplavile emocije više nego mene, velikim dijelom zbog toga jer nije toliko potkovana u parteru. Mislim da me trebala držati na distanci, iako nisam sigurna niti koliko bi joj to bila dobra taktika. Vjerujem da bih bila dominantnija od nje i u stojci, iako je bila poljska kickboxing prvakinja. Mislim da nije imala rješenja za mene, kako god da bi se borba odvila", opisala je borbu, da bi još dodala:

"Bila sam spremna na sve, no odmah sam nametnula svoju igru. Bila sam u potpunosti fokusirana na njene odgovore, kojih baš i nije bilo. Pripremila sam se i na najgore. Saša i ja smo dobro sve osmislili, tako da je bilo odlično."

Mnogi se pitaju što će joj sada uslijediti i hoće li napraviti neki korak naprijed, barem po pitanju kvalitete protivnica. No, u ženskom MMA-u to je jedan dodatni problem. Djevojaka nema puno, a mnoge između ostalog paze na izbor protivnica sve dok ne dobiju priliku nastupiti u nekoj jačoj promociji. U Europi bi lider ženskog MMA-a trebao biti KSW. Kako njen trener i menadžer Dražen Forgač ima vrlo bliske poslovne odnose s istima, nekako je za očekivati kako gleda prema nastupu u njihovom borilištu. No, to ovim putem nije otvoreno otkrila. Zadovoljna je putem koji joj grade oni koji se brinu za njenu karijeru.

"Ja sve prepuštam mojim trenerima. Sve dok mi je karijera u uzlaznoj putanji je u redu. Glavno mi je da je meni i ljudima oko mene dobro. Mislim da ću dugoročno imati isti odgovor na ovo pitanje", vrlo je skromno i sportski odgovorila.

Ipak, jedan problem postoji. Iako je ATT sve kvalitetniji te sve više poznatih i kvalitetnih boraca dolazi i sa strane, ona još uvijek nema pravu partnericu s kojom bi mogla raditi i zajedno napredovati. Imena poput Rakića, Janičića, Delije i Andersa zvuče sjajno, ali nisu oni koji njoj mogu pomoći.

"Meni to ne znači puno dok ne dođu neke cure. Dolaze sjajni dečki, ali mene se to baš toliko ne tiče", rekla je uz osmijeh.

Ne sumnjamo kako bi uskoro mogla uslijediti njena iduća borba. Naravno, puno toga će ovisiti o mogućnosti pronalaska protivnice jer je Adriana spremna, što je svaki put do sada dokazala. A kad netko vidi na koji način ona redom rješava sve ispite koje stave pred nju, rijetko koja djevojka će bez premišljanja staviti potpis na ugovor za borbu protiv nje.

Linker
18. travanj 2024 09:24