Regija

Aleksandar Rakić dobio protivnika, pobjeda bi mu trebala garantirati napad na UFC titulu

Aleksandar Rakić
 screenshot
Ispit karijere je pred Aleksandrom Rakićem koji je za 6. ožujka ugovorio borbu protiv Thiaga Santosa

Nije prošlo dugo vremena od borbe između Glovera Teixeire i Thiaga Santosa, da bi poraženi iz iste ugovorio svoj idući nastup. I to nakon vrlo zanimljive priče po pitanju prozivanja. Odmah nakon što je Teixeira došao do pobjede u spomenutoj borbi, prozivku putem Twittera uputio mu je Aleksandar Rakić. Samo par dana kasnije, Rakić je objavio na Twitteru kako nema ništa protiv ni borbe protiv Santosa. I upravo je to protivnik kojeg mu je UFC namijenio.

Nakon što je ljetos savladao Anthonyja Smitha, Aleksandar Rakić (13-2, 5-1 UFC) je od UFC-a tražio poziciju izazivača, iako se moglo pretpostaviti kako će u trenutnim okolnostima teško do nje doći. Zapravo je odmah bilo jasno da će morati odraditi još jednu borbu. Nadao se Dominicku Reyesu, ali nakon što je ovaj uparen protiv Jirija Prochazke, postalo je jasno kako "Rocket" treba gledati prema proteklog vikenda održanoj borbi. I upravo iz nje dolazi njegov protivnik.

Povratak Thiaga Santosa (21-8, 13-7 UFC) se dugo čekao, odnosno od njegove borbe protiv Jona Jonesa te možda i najboljeg nastupa u karijeri, prošlo je 16 mjeseci. Kad se napokon vratio, nije uspio parirati Gloveru Teixeiri, iako ga je dva puta bacio u probleme. Odmah nakon borbe izrazio je nezadovoljstvo svojim nastupom te je od UFC-a tražio što brži povratak u Octagon. Borba mu je uistinu ugovorena samo par dana kasnije, no do termina borbe ipak će se još malo pričekati.

O ugovaranju borbe zapravo je obavijestio ESPN-ov Brett Okamoto, navevši datum o kojem se za sada ne zna gotovo ništa. No, informacija kako je riječ o borbi na tri runde može dovesti do pretpostavke kako se radi o PPV priredbi. Za očekivati se da bi ovaj dvojac, da se radi o Fight Nightu, svoje mjesto našao u glavnoj borbi.

Linker
13. travanj 2024 07:25