Regija

Alen Babić najavio meč: 'Moji irski fanovi me mole da budem dobar prema Kennedyju'

Alen Babić
 screenshot/YouTube
Alen Babić i Niall Kennedy odradili su konferenciju za medije pred svoj nedjeljni meč

Matchroom Boxing danas je organizirao konferenciju za medije sa svim sudionicima nedjeljnog programa koji će se održati u Milton Keynesu. Među njima su Alen Babić i Niall Kennedy, a upravo je to mnogima najzanimljiviji okršaj. Babić je već u svojim prvim nastupima pokazao što se može od njega očekivati, a ovog puta će protiv sebe imati boksača koji također želi otvoreni okršaj. Zapravo, najavili su "old school" boks, upravo ono što Babić svakom prilikom voli navesti kao boks kakav preferira i u kakvom uživa.

Ipak, ne bi se Babić složio s tvrdnjom da znamo što od njega očekivati. Zapravo, odmah nakon što je najavljen rekao je da to ne zna niti sam.

"Mislim da sam ja zapravo enigma, čak niti ja sam često ne znam što ću napraviti i sam sebe iznenadim. Svakim intervjuom sam sve bolji pa uistinu ne znam što očekivati", zahvalio se Babić na najavi, da bi se onda odmah okrenuo svojim boksačkim ambicijama:

"Ne zanimaju me pojasevi, ne zanima me novac. Rekao sam više puta da je Dillian Whyte moj menadžer i moj brat, njemu sve ovo dugujem. On kad me nazove za meč, ja isti prihvaćam. Da mi je Niall Kennedy protivnik sam saznao na dan kad je izašao poster. Ne zanima me protiv koga se borim. Želim se boriti deset puta iduće godine i još tri puta ove godine. Što češće mogu."

Babić je dakle prihvatio meč bez da je znao tko će mu biti s druge strane, a onda je i Irac potvrdio kako je slična situacija bila i kod njega. Njemu će ovo zapravo biti meč prvi meč u karijeri u Britaniji, nakon što ih je čak 14 odradio u Americi te samo jedan u svojoj domovini. Osim toga, i ovom 39-godišnjaku je to svakako najveća prilika karijere i najveća scena na kojoj je do sada dobio priliku nastupiti.

"Nismo niti mi znali protiv koga bih se mogao boriti kad sam dobio poziv, ali bila je to fantastična prilika u koju sam odmah uskočio. U posljednje vrijeme bio sam u Bostonu gdje sam trenirao za veliki meč u Americi, no zbog cijele situacije s virusom se tamo nisam mogao vratiti. Onda je došla ova fantastična prilika i prihvatio sam ju. U Bostonu mi je sjajno, to je moj drugi dom. Tamo je ogromna irska zajednica i imam veliku podršku u gradu. Blagoslovljen sam time. No, bit će zanimljivo odraditi meč u Britaniji, samo sat vremena leta od mog doma. Svi moji prijatelji i obitelj će gledati meč te je to zapravo lakše za sve", rekao je izuzetno simpatični Kennedy.

Nakon toga je uslijedio dio u kojem je potrebno nešto reći o protivniku, a završio je komplimentima prema hrvatskom boksaču.

"Alen je sjajan boksač, mogu otvoreno reći da je sve do sada napravio fantastično jer ja nisam netko tko se koristi trash talkom. Četiri meča, četiri pobjede i četiri destruktivna nastupa. Osim toga, njegova osobnost je sjajna. Treće je najveće ime ovog programa nakon samo četiri meča. Ja ovim putem zahvaljujem njemu na ovom meču jer njegovo ime je ono što mi je stvorilo ovu priliku. Da se razumijemo, ja sam ovdje došao pobijediti. Kad to uspijem, veliki broj ljudi će vidjeti moju pobjedu, a on je zaslužan za to. Drago mi je što ću imati meč za koji neću morati angažirati nekoga da ga pronađe. On će biti tu ispred mene i ponudit će mi borbu. Bit će zabavno", najavio je.

Nešto slično dodao je i "Savage", koji je već ranije najavio kako ovim putem neće biti nikakvih ružnih izjava ili neugodnosti kad se napokon u ovakvoj prilici susretnu. Ipak, morao je reći nešto u svom stilu.

"Imam veliki broj irskih fanova i mnogi od njih su mi slali poruke i moljeli me da budem nježan prema Niallu, da je riječ o dobrom čovjeku koji se bavi dobrotvornim radom. On je vojnik i jako dobar čovjek, vidim i znam to. Bit će teško aktivirati 'Savagea' protiv njega jer je strašno drag dečko, vidim to. Ne želim ga ozlijediti, ali morat ću to napraviti u ringu. No, neću reći ništa ružno o njemu jer ga respektiram. Također respektiram boks, a on ima bolji omjer i više pobjeda od mene. Tko zna što će se dogoditi. Ne vidim da me pobjeđuje i kako, iskreno mislim da je prosječan boksač u najboljem slučaju. To je moje mišljenje, tko zna, možda je bolji od toga. Najavio je da će mi pružiti dobru borbu i volio bih to vidjeti. Irske je krvi koju također cijenim, neki od mojih idola su Irci. Nemam nikakve sumnje kako će ovo biti od prve sekunde zanimljiv meč", zadovoljan je Babić što još jednom ima priliku raditi ono što najviše voli.

Za kraj ga je još voditelj pitao do kad će trajati njegova boksačka priča.

"Priča Alena Babića trajat će onoliko koliko me moji fanovi budu htjeli gledati. Stvorio sam već veliku Savage vojsku i osjećam emocije čim pričam o njima. Ako žele da budem lud, bit ću lud. Ako žele da budem dobar, bit ću dobar", završio je ovu konferenciju za medije hrvatski teškaš koji će u nedjelju navečer krenuti po svoju petu profesionalnu pobjedu.

Linker
19. travanj 2024 22:08