UFC

Anderson Silva: 'Drago mi je što sam danas bio ovdje, ali još ne mogu potvrditi da sam gotov'

Anderson Silva
 screenshot
Anderson Silva nije uspio pobjedom napustiti UFC-ov Octagon po posljednji put

Iako je u nekim trenucima borbe protiv Uriaha Halla, posebno tijekom prve runde, podsjetio na najbolje dane svoje velike karijere i na izvedbe kakvima je inspirirao sve fanove i borce svijeta, Anderson Silva ipak nije uspio napraviti dovoljno toga da bi savladao Uriaha Halla. Brada mu je dva puta popustila nakon Hallove desnice, a nakon drugog se više nije uspio vratiti u borbu. Ono što je bila njegova posljednja UFC borba završilo je u četvrtoj rundi.

Nije Silva bio previše tužan nakon borbe, iako mu je svakako bilo stalo do toga da promociju kojoj je dao 14 godina napustiti uz trijumf. Tako ne čudi što je neko vrijeme ostao skupljati emocije na sredini Octagona, prije nego ga je napustio i otišao dati izjavu. Uostalom, da mu je pobjeda bila najvažnija, ne bi prihvatio tako kvalitetnog protivnika, borca koji i dalje vjeruje u napad na vrh te se zapravo nalazi na takvom putu.

"Borba je borba. Kad uđeš unutra, šanse za pobjedu su ti 50-50. Uriah je danas bio bolji, došao je pobijediti. Ja sam uživao u svakom trenutku. Nije lako stati, ali danas je ovo bila moja posljednja borba ovdje i drago mi je da sam imao priliku priuštiti još jedan posljednji show mojoj UFC obitelji", rekao je Silva nakon borbe Michaela Bispingu.

Time je potvrdio kako ga u UFC-u više nećemo gledati, iako znamo kako to niti nije njegova odluka nego Dane Whitea. No, nastavak karijere i još koju borbu nije isključio.

"U to ne mogu biti siguran. Prvo ću otići kući, a onda razgovarati sa svojim timom i tada ćemo razmisliti. Teško je reći da ti je nešto posljednje, jer ovo je zrak koji dišem, nešto što radim cijeli život i cijelim sam srcem u tome", dodao je emotivni Silva, koji je na kraju još upitan o najvećem i najdražem trenutku karijere, ali tu nije mogao dati odgovor, objasnivši kako iz svake borbe nosi neke uspomene.

Veliki "Spider" je u travnju napunio 45 godina i trenutno je najstariji borac na UFC rosteru. Bilo ga je sjajno pratiti sve ove godine, no realno možemo zaključiti kako je već prije nekog vremena došlo vrijeme za kraj.

Linker
15. travanj 2024 19:48