Regija

(ANKETA) Tko su borci koje je prozvao Hrgović? Izaberite idealnog sljedećeg suparnika

Filip Hrgović
 Alen Medjic / CROPIX
Ispuni li se njegova želja, 'El Animala' u idućem nastupu čeka uvjerljivo najveći meč u karijeri

Filip Hrgović točno je znao što treba reći nakon pobjede nad Rydellom Bookerom. Svjestan toga da ga do Tysona Furyja, Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera čeka još posla, dokazivanja i testiranja, hrvatski se teškaš okrenuo drugim imenima.

"Mislim da prije tih imena koja ste spomenuli moram imati nekoliko težih protivnika, velikih imena, ali opet onih koji nivo ispod njih (Joshue, Furyja i Wildera, op.a.). Takve suparnike sada tražim", poručio je Hrgović nedugo nakon što je na Floridi zaustavio 39-godišnjeg Amerikanca.

U nastavku istog razgovora Filip je bio nešto konkretniji pa je tako nabrojao sedmoricu vrlo opasnih i kvalitetnih boksača u kojima vidi moguće suparnike.

Mi smo vam ukratko predstavili svakog tko se našao na Hrgovićevom popisu, a vi nam na kraju članka možete reći tko bi po vama bio idealan izbor.

Derek Chisora (32-10, 23 KO) - 36-godišnji Chisora svoje je veliko ime izgradio beskompromisnim stilom borbe i osebujnim karakterom. Engleski borac porijeklom iz Zimbabwea skupio je u karijeri deset poraza, no unatoč tome se na BoxRec ljestvici i dalje nalazi na devetom mjestu, a pobjeda protiv njega svakome može otvoriti napad na neku od elitnih svjetskih titula. Većini boksača s pogledom prema vrhu je poželjan protivnik, velikim dijelom i zbog toga što spomenuto deveto mjesto više duguje popularnosti nego kvaliteti. Naime, realno je reći kako je svaki veći meč izgubio (Fury, Pulev, Helenius, Haye, Kličko, Whyte, Kabayel, Usyk) te da mu se kao najveće pobjede ističu one koje je ostvario nad Kevinom Johnsonom i Carlosom Takamom.

Michael Hunter (18-1, 12 KO) - 32-godišnji Amerikanac nije dugo teškaš, ali dovoljno da se uspije iskazati odličnim okršajem protiv Alexandera Povetkina koji je u prosincu prošle godine završio bez protivnika. Ovaj prirodni "lakoteškaš" vrlo je lak na nogama, brz je i odlično se kreće, no pored svega toga posjeduje snažan udarac te munjevite kombinacije. BoxRec ga rangira kao sedmog teškaša svijeta, a ove godine napravio je uspon na ljestvici unatoč tome što niti jednom nije nastupio. Jedini poraz u karijeri nanio mu je Oleksandr Usyk.

Alexander Povetkin (36-2-1, 25 KO) - 41-godišnji bivši zlatni olimpijac te bivši svjetski prvak svakako je najveće ime na ovom popisu, ali i najbolje rangirani borac. Na račun pobjede protiv Dilliana Whytea čvrsto je zauzeo četvrto mjesto teškaške BoxRec ljestvice. Za eventualni meč protiv njega bi se Filip morao strpjeti, budući da Rusa krajem siječnja očekuje revanš protiv Whytea. Svakako je potrebno navesti kako je Povetkin već nekoliko vrijeme nezaobilazno ime na svakom Filipovim popisu želja. U karijeri je, osim Whytea, savladao boksače poput Hughieja Furyja, Mariusza Wacha, Marca Hucka i Ruslana Chagaeva, a poraze je morao priznati tek Vladimiru Kličku i Anthonyju Joshui.

Dillian Whyte (27-2, 18 KO) - S ogromnom britanskom zvijezdom imao je Hrgović već nekih blažih medijskih prepucavanja, ali sve je stalo na tome. Whyte je globalno poznat boksač, boksač izuzetno razornog udarca i jednako tako boksač koji je konstantno na jednu pobjedu od napada na svjetsku titulu. Zapravo, istu je već bio zaslužio i izborio, a razlog zašto do toga nije došlo je isključivo boksačka politika. Pomalo neočekivani ovoljetni poraz protiv Povetkina mu je poremetio planove i trenutno je fokusiran samo na to da u siječnju taj poraz osveti. Trebao je tu priliku imati već ovog mjeseca, no ruski teškaš odgodio je meč zbog COVID-19 oboljenja. Kako je riječ o boksaču koji također traži financijski dobro pokrivene mečeve, možda je trenutno najmanje realna opcija od svih navedenih, no nikako ne smijemo otpisati sposobnost Eddieja Hearna da neki meč "proda" na pravi način.

Joe Joyce (11-0, 10 KO) - 35-godišnji srebrni olimpijac iz Rio de Janeira je ime koje se već neko vrijeme veže uz Filipa, velikim dijelom i zbog toga što iza sebe imaju povijest. Na velikim natjecanjima tijekom amaterske karijere su se igrom slučaja izbjegli, no susreli su se unutar World Series of Boxing lige, 2013. godine. Joyce je tada slavio podijeljenom odlukom sudaca nakon pet rundi. Njega krajem ovog mjeseca čeka veliki meč protiv Daniela Duboisa, a vjeruje se kako pobjednik istog može gledati prema samom vrhu pa je pitanje koliko bi isti bio zainteresiran za Filipa. Joyceovim ambicijama svakako u prilog ide činjenica da u rezimeu ima pobjedu protiv jednog bivšeg svjetskog prvaka, Bermanea Stivernea.

Daniel Dubois (15-0, 14 KO) - 23-godišnjeg 'Dynamitea' zovu najvećim potencijalom svjetskog boksa, a ako savlada Joycea bi taj status u potpunosti potvrdio. Pulen Franka Warrena imponira izgledom i snagom udarca te vrhunskom tehnikom, koju su mu mnogi na račun izgleda čak i osporavali. Da boks nije u situaciji u kakvoj je, meč protiv Hrgovića bio bi upravo ono što ima najviše smisla, posebno ako Dubois opravda status favorita i savlada Joycea. Na papiru je to također vjerojatno najuzbudljiviji meč, upravo zbog toga što je dva "netaknuta" mlada lava u profesionalnom boksu jako teško upariti. Ako nije u pitanju meč za svjetsku titulu, neki bi čak rekli i nemoguće.

Zhang Zhilei (22-0, 17 KO) - Teško je zaključiti odakle se pojavilo ime 37-godišnjeg Kineza, srebrnog s Olimpijskih igara 2008. u Pekingu (te boksača koji je 2012. u Londonu napravio velike probleme Anthonyju Joshui), ponajviše zbog toga što je riječ o boksaču koji je daleko od naslovnica borilačkih medija pa čak i nastupa na velikim priredbama. No, 38. teškaš svijeta po BoxRecu radi u tišini, savladava sve protivnike i polako napreduje. Iako nije veliko ime, gledajući na rezime bi sigurno zadovoljio apetite svih onih koji smatraju da je Hrgoviću došlo vrijeme odraditi meč protiv boksača u formi, boksača u uzletu i boksača koji će u meč doći s neupitnom namjerom pobijediti te uz realne šanse da u tome uspije. Zhilei je također u potrazi za velikim dvobojem, jer je jasno da bi mu s obzirom na godine mogao uslijediti pad performansi.

Linker
19. travanj 2024 12:12