UFC

Anthony 'Rumble' Johnson raskinuo ugovor s UFC-om i prešao u Bellator

Anthony Johnson
 screenshot
Anthony 'Rumble' Johnson neće se profesionalnim borbama vratiti u UFC-ovom Octagonu

Jedan od najjačih udarača i najopakijih nokautera u povijesti MMA-a ipak svoj povratak profesionalnim borbama neće upisati u borilištu promocije gdje je ostvario najveće uspjehe, odnosno u UFC-u. Iako je s njima imao aktivan ugovor te je najavio da će povratak upisati u Octagonu, ujedno se prijavivši na USADA-ina doping testiranja, danas je otkriveno kako su borac i promocija raskinuli suradnju. Slijedom toga, Johnson se uputio prema Bellatoru gdje bi u prvoj polovici iduće godine trebao debitirati.

Iako je svoj povratak najavio još prošle godine, Johnson je tek u kolovozu pristupio USADA testiranjima, što bi mu omogućilo boriti se krajem veljače iduće godine. Tijekom svoje pauze, Johnson je priznao kako je koristio steroide, u vrijeme dok se planirao posvetiti powerliftingu. Istovremeno, nakon ulaska u program testiranja, krenuo je s ozbiljnim treninzima te sa skidanjem kilograma, budući da je najavio vratiti se kao poluteškaš, iako je sve prvobitno vodilo tome da će ovog puta odabrati tešku kategoriju. Nema koga zbog svega toga nije iznenadila vijest do koje je danas ekskluzivno došao Ariel Helwani te ju objavio putem ESPN-a.

Razlozi ovakve odluke nisu navedeni, ali Helwani je rekao da su mu izvori potvrdili kako je do raskida ugovora došlo uz obostrani interes, odnosno da su se strane uspjele dogovoriti.

Johnson će u ožujku iduće godine napuniti 37 godina, a posljednju borbu odradio je u travnju 2017. godine. Tada je poražen od Daniela Cormiera, u svom drugom napadu na titulu UFC prvaka poluteške kategorije. Odmah nakon borbe najavio je napuštanje sporta, a kao razlog je naveo nedostatak motivacije. U karijeri je ostvario 22 pobjeda i šest poraza, a čak 16 pobjeda upisao je nokautom ili tehničkim nokautom.

Trenutni Bellatorov prvak poluteške kategorije je Vadim Nemkov, a tu su još Ryan Bader, Phil Davis, Corey Anderson i mnogi drugi. Scott Coker više je puta izjavio kako smatra da njegova promocija ima najjači poluteškaški roster na svijetu, no tu ga je rijetko tko shvatio ozbiljno.

Linker
14. travanj 2024 19:06