Ostalo

Bec Rawlings upozorava VanZant: 'Na bolan ćeš način shvatiti da to nije za tebe'

Bec Rawlings vs. Paige VanZant
 screenshot/YouTube
Paige VanZant uskoro će debitirati u boksu bez rukavica, a bivša protivnica joj ne prognozira uspjeh

Do sada najveće pojačanje Bare Knuckle FC promocije sigurno je Paige VanZant. Najpoznatija aktivna borkinja svijeta trebala bi im donijeti dodatnu pažnju i mogla bi pozitivno djelovati na popularnost "bare knucklea". Paige ujedno nije prva bivša članica UFC-a koja je Octagon zamijenila njihovim ringom. Prije nje je to napravila Bec Rawlings, koja je BKFC-u pristupila već kod njihovog osnivanja te je tamo držala titulu prvakinje.

"To je svakako promijenilo moju karijeru. Nisam se u UFC-u najbolje iskazala, previše toga sam izgubila i nisam se našla u dobroj poziciji, mentalno niti fizički. Bilo je sjajno napraviti tako nešto, bare knuckle je podosta djelovao na moju poziciju u sportu", rekla je Rawlings u razgovoru za MMA Fighting, dodavši kako joj je MMA ipak nedostajao te mu se s razlogom vratila:

"To je odgovaralo mom stilu, ali nedostajao mi je MMA. Bilo bi sjajno da mogu raditi oboje, ali sad sam fokusirana na Bellator."

Ipak, dolazak Paige u BKFC mogao bi ju motivirati na povratak spomenutoj disciplini, budući da VanZant slavila u njihovoj UFC borbi i to vrlo atraktivnim nokautom. A što se tiče samih šansi bivše protivnice u novom okruženju, nema dobre prognoze.

"To što su doveli Paige će svakako dovesti do zanimanja ljudi što bi se dogodilo da se nas dvije borimo. Voljela bih tu borbu i pokušat ću razgovarati s Bellatorom i BKFC-om da odradimo nešto zajednički. A moram priznati da sam bila iznenađena kad se pojavila vijest da je došla kod njih. Vjerojatno su joj ponudili gomilu novca i to je sve što je ona vidjela. Ona je vrlo naivna i misli da je to borba s dva oružja, a uopće nije svjesna koliko ti je vještine potrebno, posebno u bare knuckleu, da ne primiš štetu. U tome ona baš i nije bila najbolje. Poznata je po svojoj čvrstini i tome što može primiti puno batina, no za ovo nije čvrsta. Već nakon prve borbe, neovisno protiv koga ju odradi, će na bolan način shvatiti kako bare knuckle zapravo nije za nju", nema najbolje prognoze za Paige, ali se nada da bi ona tamo mogla ostati dovoljno dugo da joj sama pokaže kako je u pravu:

"Uistinu bih voljela osvetiti taj poraz. Još uvijek ga osjećam u trbuhu i neće me tako lako napustiti. Mislim da za nju u bare knuckle protiv mene baš i nema nade. Mislim da ne bi dobro prošla niti s djevojkama protiv kojih sam se ja borila. Nikad nije bila dobra boksačica. Odlična je grapplerica, dobro udara nogama, ali boks je druga igra. Mislim kako ona ne bi dočekala kraj prve runde naše borbe. Uvjerena sam da bih pobijedila u toj borbi i želim osvetiti taj poraz."

Kako trenutno stvari stoje, Paige bi u BKFC-u trebala debitirati u veljači, a promocija će joj svakako preko puta nje staviti protivnicu po mjeri.

Linker
25. travanj 2024 02:12