Ostalo

Bellator 245: Davis ponovno pobijedio Machidu, Zingano uspješno debitirala!

Phil Davis vs. Lyoto Machida
 Screenshot (YouTube, Bellator)
Pet odluka, dva 'no contesta' i samo jedan prekid donio nam je borilački događaj u Uncasvilleu

Phil Davis (22-5, 1 NC) podijeljenom je sudačkom odlukom u glavnoj borbi Bellator 245 priredbe pobijedio Lyota Machidu (26-10).

Nakon 15 minuta uglavnom rezervirane i sigurne borbe s obje strane, Davis je u noći s petka na subotu u Uncasvilleu uvjerio dva od tri suca da je napravio više od brazilskog MMA veterana. 'Mr. Wonderful' i Machida uglavnom nisu ulazili u otvorenije razmjene, palo je tu i dosta kickova, a niti jedan borac nije bio blizu pobjede prekidom.

Davisu je ovo bilo treće slavlje u nizu, odnosno peta pobjeda u posljednjih šest nastupa. S druge strane, Lyoto je nakon četiri uzastopne pobjede sada vezao dva poraza podijeljenim sudačkim odlukama. Prije Phila ga je, podsjetimo, na isti način svladao Gegard Mousasi.

Davis je ovom pobjedom došao na 2:0 u okršajima s legendarnim brazilskim udaračem. Ako se vratimo sedam godina unatrag, sjetit ćemo se da je Amerikanac na UFC 163 priredbi slavio jednoglasnom, ali tada kontroverznom sudačkom odlukom.

U sunaslovnoj borbi večeri Cat Zingano (11-4) uspješno je debitirala za Bellator i upisala svoju prvu pobjedu od srpnja 2018. godine. Bivša UFC-ova izazivačica je u Mohegan Sun Areni jednoglasnom odlukom svladala Gabrielle Holloway (6-6). Iako je Zingano dominirala većim dijelom meča, njena suparnica imala je priliku završiti meč iz 'full mounta' u trećoj rundi, ali se Cat uspješno izvukla iz neugodne situacije.

Tylor Johnson uspješno debitirao i 'heel hookom' u prvoj minuti iznenadio Eda Rutha za svoju najveću pobjedu u karijeri.

Spomenimo i da do nove pobjede nije uspio doći slavni kick-boksač Raymond Daniels koji je udarcima u međunožje natjerao suce da zaustave njegov susret s Peterom Stanonikom (no contest).

Bellator 245

Phil Davis def. Lyoto Machida via podijeljena odluka (28-29, 29-28 x2)

Cat Zingano def. Gabrielle Holloway via jednoglasna odluka (29-27, 30-26 x2)

Taylor Johnson def. Ed Ruth via submission (heel hook) (R1, 0:59)

Raymond Daniels vs. Peter Stanonik 'no-contest' (udarci u međunožje) (R2, 1:00)

Uvodne borbe:

Alex Polizzi def. Rafael Carvalho via jednoglasna odluka (30-27 x3)

Leslie Smith def. Amanda Bell via jednoglasna odluka (29-28 x3)

Tyrell Fortune vs. Jack May 'no-contest' (udarac u međunožje) (R1, 2:42)

Keith Lee def. Vinicius Zani via jednoglasna odluka (30-27, 29-28 x2)

Linker
16. travanj 2024 04:45