Ostalo

Bellator bi mogao organizirati poluteškaški Grand Prix i bio bi to spektakularan turnir

Vadim Nemkov, Yoel Romero i Corey Anderson
Posljednjim aktivizicijama na svom rosteru, Bellator je stvorio podlogu za sjajan Grand Prix turnir

Bellator je do sada dovršio dva Grand Prix turnira, dok je treći trenutno u njegovoj završnoj fazi. Onaj teškaški turnir osmorice uzeo je Ryan Bader, koji još uvijek drži titulu teškaškog prvaka koju je tim putem osvojio, dok je onaj u velteru pripao Douglasu Limi, također aktualnom prvaku kategorije. Trenutno je u tijeku onaj u perolakoj kategoriji, kojeg je započelo 16 boraca, a i tu je velika mogućnost da nakon svega prvak ostane isti.

2021. godine, gledajući da je ovo format koji jako dobro prolazi među fanovima, Bellator sprema još jedan turnir. Činilo se kako će za isti odabrati žensku muha kategoriju, no moglo bi doći do promjene. Naime, posljednja pojačanja poluteške kategorije okrenula su pažnju na nju. Osim toga, Bellatorov predsjednik Scott Coker tvrdi kako je njihova divizija do 93 kilograma trenutno jača od one UFC-ove. S tim se možete složiti ili ne morate, no činjenica je da kvalitetnih imena za turnir itekako imaju. A jedan od njih, Anthony Johnson koji je Bellator ovog mjeseca pojačao, je itekako zagrijan za sudjelovanje.

"Čovječe, ja sam odrastao na Prideu. Znate što mislim, na turnire kakve su oni imali. Ako bismo mogli napraviti tako nešto, ja bih apsolutno bio za to", rekao je Johnson u razgovoru za MMA Junkie.

I uistinu, o takvom turniru u posljednje vrijeme sve više čitamo putem raznih kanala i čini se da će vodstvo Bellatora takvu ideju itekako uzeti u obzir. Naravno, za tako nešto bi i svi borci trebali imati stav jednak Johnsonovom, odnosno trebali bi biti spremni ući u takav turnir, gdje bi za pobjedu morali ostvariti tri pobjede u jakim borbama.

To da bi borbe bila jake, to sada nitko ne sumnja. Jedan od sudionika sigurno bi bio Vadim Nemkov, trenutni Bellatorov prvak. Ryan Bader bi nakon teškaškog turnira mogao i u ovaj, posebno jer ima želju vratiti titulu koju mu je Nemkov oduzeo. Phil Davis trebao bi biti idući izazivač pa je on svakako treći sudionik, dok bismo četvrtog pronašli u još jednom nedavnom pojačanju iz UFC-a, Coreyu Andersonu. Yoel Romero i Anthony Johnson posljednja su pojačanja koja bi svakako bila sjajne akvizicije i za ovaj Grand Prix. Preostala dva mjesta vjerojatno bi popunili bivši UFC prvak Lyoto Machida te Gegard Mousasi, koji je izrazio želju prijeći u polutešku kategoriju, u kojoj je svojevremeno bio prvak Strikeforcea te krenuti po još jedan pojas.

Ako se s nekim od njih ne bi mogli dogovoriti, član Bellatora i dalje je bivši prvak Liam McGeary, a tu su još mladi neporaženi Christian Edwards i Grant Neal, a nova akvizicija je i stariji brat Nemkov, Viktor. Bellator itekako ima materijala za ponuditi ozbiljan i zanimljiv turnir, u kojem bi svaka borba već u startu bila zanimljiva i intrigantna.

Linker
24. travanj 2024 08:54