UFC

Benavidez postao 'članom' neslavnog kluba i tako se pridružio Gustafssonu, Hendersonu...

Figueiredo vs. Benavidez
 screenshot
Porazom od Deivesona Figueireda, Joseph Benavidez se pridružio mnogim poznatim MMA imenima na jednom nimalo poželjnom popisu. Postao je još jedan od boraca s tri napada na UFC titulu bez uspjeha osvajanja iste.

Joseph Benavidez bio je blagi favorit u meču protiv Deivesona Figueireda, a nakon što je Brazilac pao vagu, bio je i jedini koji je mogao postati novi UFC-ov prvak muha kategorije. No, poražen je nokautom u drugoj rundi borbe. Njegov put prema porazu krenuo je kad je došlo do nezgodnog sudara glavama, koji je Benavideza poprilično omeo. Tako je u jednom trenutku pokušao obrisati krv s lica, a Brazilac je tu dočekao svoju priliku te je pogodio udarac vrijedan nokauta.

Benavidez je nakon borbe bio emotivno slomljen, budući da mu je ovo bio treći napad na UFC titulu. Prva dva puta bolji od njega bio je Demetrious Johnson. Time se pridružio još nekim poznatim imenima koji su tri puta napadali UFC titulu, bez da su je uspjeli osvojiti. A taj "klub" pun je poznatih imena.

Tako su tu Dan Henderson, Kenny Florian, Alexander Gustafsson, Urijah Faber, Chael Sonnen i Pedro Rizzo.

Još veća šteta po Benavideza je to da ga je vjerojatno samo nekoliko sekundi dijelilo od vjerojatnog prekida i poništavanja borbe. Naime, kako je posjekotina na njegovom čelu nastala nakon nehotičnog sudara glavama, sudac bi gotovo sigurno morao odlučiti napraviti pauzu zbog obilnog krvarenja. Ukoliko se isto ne bi moglo zaustaviti, dobili bismo "no contest" te vjerojatno novu priliku za Benavideza u idućim mjesecima.

Linker
18. travanj 2024 15:54