UFC

Bijesni Jones se javio, popljuvao novi 'p4p' ranking i pritom prisjetio dvije velike Khabibove pobjede

Jon Jones
 screenshot/YouTube
Nova doza frustracija Jona Jonesa pojavila se objavljivanjem nove UFC 'pound-for-pound' ljestvice

Iako se moglo očekivati kako će Khabibu Nurmagomedova biti ispunjena želja koju je iznio nakon što je objavio da mu je borba protiv Justina Gaethjea bila posljednja u karijeri te kako će postati prvoplasirani borac službene "pound-for-pound" ljestvice, Jon Jones je nakon objave reagirao najžešće do sada.

Do jučer prvoplasirani borac iste ljestvice zapravo je svoje raspoloženje mijenjao. Odmah nakon što je Khabib izrazio želju, Jones mu je putem Twittera čestitao i rekao da mu prepušta to mjesto dok on sam ne osvoji titulu prvaka teške kategorije. Bio je Jones dovoljno brz pa je ta objava prikazana i u prijenosu, dok se Khabib još nalazio u Octagonu. Ipak, nedugo kasnije krenuo je objašnjavati zašto on smatra da nema nikakvog smisla staviti Khabiba na prvo mjesto.

Jučer je to podigao na jednu još višu razinu, izravnim obraćanjem Khabibovim fanovima te navođenjem rezultata jednog i drugog, ali posebno se frustriran činio nakon što je UFC na svom Twitteru otkrio očekivanu promjenu na ljestvicu.

"Ovo je prvoklasno sranje", napisao je Jones uz podjelu UFC-ove objave kojom je Khabib Nurmagomedov proglašen najboljim borcem svijeta.

Nije mu dugo trebalo da doda još jedno obrazloženje zbog čega ga Dagestanac ni u kom slučaju nije smio preskočiti. Referirao se na borbu kojom je Khabib postao prvak, ali i na njegovu općenito najpoznatiju borbu, nakon kojeg je stekao zvjezdani status kakav je do posljednje borbe zadržao.

"Prvak je postao jednoglasnom odlukom protiv Ala Iaquinte koji je bio kasna zamjena. McGregor je jedini protivnik kojeg je ikad imao, a da je šira publika znala za njega. Katapultirali su čovjeka da bi postao najbolji ikad, to je urnebesno", napisao je Jones.

Zapravo, Jonesove frustracije ne bi trebale imati temelja. Ako govorimo o statusu najvećeg ikad, on sa svojim brojkama može izlaziti, no "pound-for-pound" ljestvica predstavlja trenutno stanje i radi se prema posljednjim nastupima boraca. No, već smo se odavno uvjerili kako je ego Jona Jonesa izuzetno osjetljiva stvar. U puno toga mu čak i smijete dirati, no na svoj status je osobito slab.

Linker
21. travanj 2024 06:20