UFC

Blachowicz razočarao Adesanyju: 'Ne namjeravam se boriti prije ožujka'

Jan Blachowicz
 son Silva / AGIF / AFP
Na borbu Jana Blachowicza i Israela Adesanye MMA fanovi morat će pričekati par mjeseci

Nakon što je prošlog tjedna potvrđeno kako će se Israel Adesanya preseliti u polutešku kategoriju, gdje će se protiv Jana Blachowicza boriti za titulu UFC prvaka, kao termin te borbe počeo se spominjati siječanj iduće godine, a bilo je čak i nekih informacija kako će UFC pokušati ovim dvojcem ojačati UFC 256, posljednji ovogodišnji PPV program, koji je na rasporedu 12. prosinca.

Također je bilo poznato kako se Adesanya želi boriti što prije te da se zbog toga neće održati njegova borba protiv Roberta Whittakera. Naime, Whittaker je izjavio kako namjerava odmoriti do proljeća, a Dana White je to sam sebi formulirao kao da se radi o odbijanju Adesanye te je upravo zbog toga "Last Stylebendera" poslao u polutešku kategoriju. No, čini se da se, ako se pita prvaka, Adesanya niti tamo neće boriti prije spomenutih termina u kojima bi i Whittaker mogao biti spreman za njihov okršaj.

"Odmah nakon moje borbe u Abu Dhabiju su me pitali za borbu protiv Adesanyje i rekao sam im da nema problema i da ću se boriti protiv bilo koga, ali u ožujku. Ako Israel želi čekati, nemam nikakvih problema boriti se protiv njega", rekao je Blachowicz u razgovoru s Arielom Helwanijem, nakon čega je odmah upitan je li razlog toga to što mu u prosincu dolazi prinova:

"To je jedan razlog, ali i u Poljskoj je trenutno neizvjesna situacija, ne znamo što će se sutra dogoditi. Trenutno još uvijek normalno treniramo, no ne znamo što se može dogoditi. Nitko ne zna što naša vlast sprema iduće."

Upitan je kratko je li istina da mu je ponuđen UFC 256 nastup, koji mu u startu ne bi bio u igri upravo zbog gore navedenog razloga.

"Nisu mi rekli datum. Spomenuli su prosinac, ali odmah sam mi rekao da mi to ne odgovara", kratko je rekao Jan.

Nakon toga su se okrenuli samoj borbi protiv Adesanye

"To je dobra ideja i sviđa mi se ta borba. Bilo bi lijepo boriti se protiv njega. Ali, ja nisam borac koji bira svoje protivnike. Ako UFC želi organizirati tu borbu, ja ću biti spreman. Isto tako ću biti spreman ako mi daju pobjednika borba Santosa i Teixeire", samopouzdano je rekao Jan, osvrnuvši se na to što je Adesanya već siguran kako će mu preoteti pojas:

"Ako Israel Adesanya tako razmišlja, on je u krivu. Iskreno me ne zanima što on misli. Ako se budemo borili, jako će se brzo vratiti u svoju kategoriju. Isto kao što je i Jon Jones otišao u tešku da se ne mora boriti protiv mene."

Kladionice su borbu već uvrstile u svoju ponudu, a tamo je Adesanya podosta veliki favorit. To zapravo Janu ne bi trebalo predstavljati problem. Naime, u proteklih sedam borbi je čak šest puta bio autsajder i na taj način došao je do titule. Posebno su ga kladionice podcijenile u borbi vrijednoj titule, u kojoj je savladao Dominicka Reyesa.

"Veliki broj ljudi zaradio je veliku svotu novca kladeći se na mene, tako da mi se sviđa biti autsajder. Ne vidim to kao izraz nepoštovanja, jednostavno ne razmišljam o tome. Ali, moji prijatelji vjeruju u mene, ulože novce na moju pobjedu i onda možemo svi zajedno slaviti. Ja sam u UFC došao boriti se protiv najboljih boraca svijeta, a Adesanya je svakako jedan od tih. Ako je on spreman čekati do ožujka, veselim se toj borbi", još je dodao sjajni poljski borac.

Dakle, u ovoj situaciji je UFC vjerojatno najviše prevario Whittakera te pobjednika borbe Teixeire i Santosa. Umjesto da obojica dobiju priliku početkom proljeća boriti se za titulu svoje divizije, sve se više čini kako ćemo upravo tada gledati međusobni okršaj dva prvaka. Računica je jasna. Iz UFC-a su uvjereni kako će im ta jedna borba biti profitabilnija nego dvije zajedno.

Linker
19. travanj 2024 01:04