UFC

Blaydes objasnio zašto će navijati za Miočića u trećoj borbi protiv Cormiera

 Instagram/Youtube
Curtis Blaydes jedan je od najboljih teškaša svijeta, a ovog vikenda nada se učvrstiti svoju poziciju potencijalnog izazivača. Kad bi taj status zapravo mogao dobiti ovisit će najvećim dijelom o tome kad će se održati borba Stipe Miočića i Daniela Cormiera te kakav će biti njen krajnji ishod.

Blaydesa ovog vikenda čeka glavna borba UFC Fight Night 166 protiv Juniora Dos Santosa. Ako dođe do pobjede, bit će to prvi bivši prvak koji se našao na njegovoj listi, što je vrlo bitno u slučaju šampionskih ambicija, a njih Curtis itekako ima. Uostalom, u dosadašnjoj karijeri zaustavio ga je tek Francis Ngannou i to dva puta.

Pobjeda nad JDS-om bila bi mu treća u nizu, no teško da bi ga podigla bolje od pozicije na kojoj se sad nalazi. Naime, ispred njega su na službenoj ljestvici tek prvak Miočić, Cormier i spomenuti Ngannou, koji je također u impresivnom nizu. No, svakako bi mu osigurala situaciju gdje bi tu poziciju učvrstio. Ako je Ngannou idući za prvaka, on bi morao biti odmah iza njega. No, boji se da bi tu moglo doći do problema ako pojas opet završi kod Cormiera.

"Ako DC ponovno pobijedi, pokušat će što više izmusti iz toga. Moguće da će i dalje ostati pri namjeri da se umirovi, ali neće to napraviti istog trenutka. Bit će u centru pažnje i neće to htjeti odmah napustiti. Ako ponovno dođe do pojasa, napravit će cijelu turneju. Mislim kako će to biti puno gore nego do sada", rekao je Blaydes u razgovoru za MMA Junkie, da bi onda dodao zašto misli kako je Cormierova pobjeda itekako moguća:

"On ima najbolje šanse savladati ga. Već je jednom to napravio i mogao bi opet. No, ako pitate mene, ja se nadam da će se dogoditi ono što je najbolje za diviziju, a to je pobjeda Miočića. On je puno otvoreniji tip prema opciji da bude aktivni prvak."

Zapravo, Blaydesa je strah da će Cormier ponovno krenuti u neke svoje već prije viđene igrice.

"Ako DC pobijedi, mogao bi ponovno krenuti prozivati Jona Jonesa i zvati ga u tešku kategoriju. Onda će tu biti tjedni prepucavanja. Ja ne želim sjediti i čekati na nešto tako, a upravo to bi se dogodilo. Razumijem, to je njegov pojas i može s njim raditi što god želi, ali meni to ne pomaže. Ja sam u najboljem razdoblju svoje karijere i želim da se stvari kreču u pravom smjeru", objasnio je.

Borba Miočića i Cormiera još uvijek nije službeno objavljena, no sve je sigurnije kako je teško da će se dogoditi prije ljeta. To bi ponovno značilo otprilike godinu dana između dvije borbe za titulu, što je svakako predugo razdoblje za vrlo aktivnu kategoriju u kojoj novi potencijalni izazivači svakog dana izviru.

Linker
04. svibanj 2024 00:58