UFC

Blaydes postavio rekord i protiv Volkova upisao četvrtu pobjedu u nizu!

Curtis Blaydes i Alexander Volkov
 Screenshot
Dvoboj elitnih teškaša nakon 25 iscrpljujućih minuta pripao je 29-godišnjem Amerikancu

Curtis Blaydes (14-2-1 nc) jednoglasnom je sudačkom odlukom u glavnoj borbi UFC on ESPN 11 priredbe pobijedio Alexandera Volkova (31-8).

Američki je teškaš u lasvegaškom APEX kompleksu pobjedu izborio zahvaljujući dominaciji u hrvačkom segmentu, a u noći sa subote na nedjelju postavio je i rekord s najviše rušenja u jednom UFC-ovom teškaškom okršaju. 'Razor' ih je, naime, protiv svog ruskog suparnika upisao čak 14.

Blaydesu je za prvo rušenje u meču trebalo manje od 10 sekundi i kroz prve tri runde gledali smo uglavnom njegovu dominaciju u parteru. Volkov u prvih 15 minuta nije pronalazio rješenje za Curtisovo hrvanje te je uglavnom iz donje pozicije u parteru pokušavao izbjeći one najopasnije udarce.

No, ono što smo mogli primijetiti nakon kraja treće runde je Blaydesov umor, a to se itekako odrazilo na nastavak borbe. Iako je i u četvrtoj rundi uspješno rušio Volkova, u posljednjoj minuti ove dionice sudac Herb Dean podigao je teškaše na noge, a to kratko razdoblje 'Drago' je iskoristio za kišu udaraca od kojih su neki i malo uzdrmali te raskrvarili Blaydesa.

Vokov je pokušao preokrenuti meč u posljednjoj rundi te iskoristiti umor svog suparnika, no Curtis je uspio i u ovoj dionici upisati dva rušenja te izdržati do posljednjeg zvona i upisati četvrtu pobjedu u nizu.

Rat Emmetta i Burgosa

Jedan fantastičan meč gledali smo u sunaslovnoj borbi večeri. Unatoč problemima s koljenom koji su se pojavili već u uvodnim sekundama borbe, Josh Emmett uspio je pobijediti Shanea Burgosa nakon jedne bespoštedne bitke u Octagonu. Oba su boraca u ovom meču imala pregršt svojih trenutaka, ali Emmett je još jednom pokazao kakva se snaga skriva u njegovim udarcima te je s dva nokdauna u trećoj rundi osigurao pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Bio je to za ovog 35-godišnjeg Amerikanca treći trijumf u nizu.

Od ostalih dvoboja istaknimo pobjedu veterana Jima Millera koji je 'armbarom' u prvoj rundi zaustavio Roosevelta Robertsa, ali i poraz Claya Guide od kojeg je uspješniji bio Bobby Green.

UFC on ESPN 11 rezultati:

Curtis Blaydes def. Alexander Volkov via jednoglasna odluka (49-46, 48-47, 48-46)

Josh Emmett def. Shane Burgos via jednoglasna odluka (29-28 x2, 29-27)

Raquel Pennington def. Marion Reneau via jednoglasna odluka (30-27, 29-28 x2)

Belal Muhammad def. Lyman Good via jednoglasna odluka (29-28 x3)

Jim Miller def. Roosevelt Roberts via submission (poluga na ruci) (R1, 2:25)

Uvodne borbe:

Bobby Green def. Clay Guida via jednoglasna odluka (29-28 x2, 30-27)

Tecia Torres def. Brianna Van Buren via jednoglasna odluka (30-27 x3)

Marc-Andre Barriault def. Oskar Piechota via TKO, (R2, 4:50)

Gillian Robertson def. Cortney Casey via submission (gušenje) (R3, 4:32)

Justin Jaynes def. Frank Camacho via TKO (R1, 0:41)

Lauren Murphy def. Roxanne Modafferi via jednoglasna odluka (30-27 x2, 29-28)

Austin Hubbard def. Max Rohskopf via TKO (R2, 5:00)

Linker
20. travanj 2024 11:18