UFC

Burns u potpunosti izdominirao Woodleyja, Dern u Las Vegasu ispisala povijest!

Gilbert Burns vs Tyron Woodley
 Screenshot
Gilbert Burns (19-3-0) ostvario je najveću pobjedu u svojoj MMA karijeri tako što je u noći sa subote na nedjelju u potpunosti izdominirao bivšeg prvaka Tyrona Woodleyja (19-5-1).

UFC on ESPN 9 priredba donijela nam je novog ozbiljnog izazivača u velter kategoriji. 33-godišnji Brazilac Gilbert Burns impresionirao je svojim nastupom u Las Vegasu i nakon 25 minuta glavne borbe večeri uvjerljivo svladao Tyrona Woodleyja kojem je ovo bio prvi nastup još od ožujka prošle godine kada mu je na UFC-u 235 Kamaru Usman oduzeo titulu.

Burns je odmah na samom početku uvodne runde povezao odličnu kombinaciju i uzdrmao Woodleyja. Brazilac je potom agresivno nastavio s koljenom i nekoliko aperkata koji ruše bivšega prvaka. Lovio je Burns već u tim trenucima prekid tako što je 'ground and poundom' napao svog suparnika, no Woodley nekako uspijeva preživjeti prvih pet minuta, ali iz njih odnosi i jednu uspomenu u vidu velike posjekotine iznad lijevog oka.

Woodley se oporavio u nastavku te u drugoj rundi pokazao i neke svoje kombinacije. Ritam je tu malo usporio, a sredinom runde Burns uspješno ruši Tyrona, no Woodley se vraća na noge i do pauze ostaje u klinču sa svojim suparnikom.

U trećoj rundi su obojica nešto oprezniji, ali Burns je taj koji pritišće i kojem je pripao najznačajniji trenutak kada desnicom pogađa i nakratko baca Woodleyja iz ravnoteže. Bivši prvak u ovih je pet minuta uglavnom pokušavao lansirati onaj jedan pravi udarac kojim bi preokrenuo meč.

Početak četvrte runde donosi nam jednu uspješnu Woodleyjevu obranu rušenja koja se pretvara u borbu iz klinča. Borci se u tim trenucima nalaze uz ogradu, a zbog nedostatka aktivnosti sudac Herb Dean ih u jednom trenutku rastavlja. Nastavak meča donosi puno agresivnijeg Burnsa koji serijom napada u jednom trenutku ručnim tehnikama ozbiljnije pogađa i nakratko ruši Woodleyja. Nedugo nakon toga borba se seli u parter u kojem Woodley uspješno brani jedan pokušaj gušenja.

Unatoč uvjerljivoj prednosti na karticama, Burns je vršio pritisak i u posljednjih pet minuta u kojima gledamo dosta borbe iz klinča, ali i nekoliko odličnih kombinacija Brazilaca koji je u APEX kompleksu upisao šestu pobjedu u nizu.

Koliko je Burns bio dominantan najbolje nam govore sudačke kartice po kojima je slavio s 50-45, 50-44 i 50-44.

U sunaslovnom meču večeri Augusto Sakai podijeljenom je odlukom sudaca svladao Blagoya Ivanova. Teškaški okršaj dva su suca s 29-28 dodijelila konačnom pobjedniku, dok je jedan sve tri runde pripisao poraženom Ivanovu. Sakai se ovom pobjedom izjednačio s Francisom Ngannouom s kojim dijeli trenutno najduži pobjednički niz u UFC-ovoj teškoj kategoriji (4).

Mackenzie Dern stigla je do svoje treće pobjede pod okriljem UFC-a te je u Las Vegasu ispisala povijest tako da je sredinom prve runde 'kneebarom' svladala Hannah Cifers. Bio je to prvi 'leg-lock' submission u povijesti UFC-ovih ženskih kategorija.

Na uvodnom dijelu programa bivša izazivačica Katlyn Chookagian jednoglasnom je odlukom sudaca svladala Antoninu Shevchenku, inače sestru poznatije UFC-ove prvakinje Valentine.

Do druge je pobjede otkako se priključio UFC-u stigao Jamahal Hill. Borac je to koji je, podsjetimo, u svom debiju svladao Darka Stošića. 'Sweet Dreams' tehničkim je nokautom u prvoj rundi svladao Klidsona Abreua i tako dodatno poboljšao svoj omjer na savršenih (8-0).

Sve rezultate provjerite u nastavku članka:

UFC on ESPN 9 rezultati:

Gilbert Burns def. Tyron Woodley, jednoglasna odluka sudaca (50-45, 50-44 x2)

Augusto Sakai def. Blagoy Ivanov, podijeljena odluka sudaca (27-30, 29-28 x2)

Billy Quarantillo def. Spike Carlyle, jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Roosevelt Roberts def. Brok Weaver, rear naked choke (R2, 3:26)

Mackenzie Dern def. Hannah Cifers, kneebar (R1, 2:36)

Uvodne borbe:

Katlyn Chookagian def. Antonina Shevchenko jednoglasna odluka sudaca (30-25 x3)

Daniel Rodriguez vs. Gabriel Green jednoglasna odluka sudaca (30-27 x3)

Jamahal Hill def. Klidson Abreu, TKO (R1, 1:51)

Brandon Royval def. Tim Elliott, arm triangle choke (R2, 3:18)

Casey Kenney def. Louis Smolka, giljotina (R1, 3:03)

Chris Gutierrez def. Vince Morales, TKO (R2, 4:27)

Linker
18. travanj 2024 22:15