Regija

Čalić pred meč karijere zadržao mirnoću: 'Nemam ništa protiv statusa autsajdera'

Marko Čalić i Hrvoje Sep
 Instagram
Marko Čalić vrlo je smiren pred nedjelju i najveći meč njegove dosadašnje boksačke karijere

Marko Čalić nije pred nedjeljni meč dobio puno mjesta u britanskim medijima. Mnogi od njih gledaju ga kao samo još jednu prepreku preko koje Joshua Buatsi mora prijeći na putu prema zvjezdanom statusu. To je na neki način dobro, jer se u miru može pripremiti za priliku života. Pobjeda nad brončanim olimpijcem, ali ujedno i nad boksačem od kojeg se u njegovoj domovini očekuje jako puno, promijenila bi mu život.

Hrvatski i britanski boksač jako su dobro jedan drugog proučili. Buatsi je već otkrio kako ne namjerava ni na koji način podcijeniti svog protivnika jer vjeruje kako će za ovakvu priliku doći maksimalno spreman. To je uostalom i sam Marko potvrdio.

"Znamo se još iz amaterskih dana, dakle dugo vremena. Dobro sam ga proučio, znam puno o njemu i pripremio sam se za taj meč", rekao je Čalić za Boxing Social, odmah dodavši nešto o svom statusu:

"Nemam ništa protiv toga da sam toliki autsajder. Ako se ne vjeruje u mene, nemam što za izgubiti, a onda sam opasniji po njega."

Od Buatsija trenutno ne zna sa sigurnošću što može očekivati. Tako je morao biti spreman na sve, iako je jasno da će Čalićeva prilika biti veća ako tempo meča ne bude previsok.

"Moj stil je tehnički, pogoditi i ne biti pogođen. Naravno, nešto će se tu pitati njega, vidjet ćemo u kojem će smjeru meč krenuti. Ako budem trebao ući u otvoreni okršaj, spreman sam na to", otkrio je upravo to što smo naveli.

Upitao ga je novinar još za stanje u Hrvatskom boksu.

"U Hrvatskoj se situacija trenutno popravlja. Imamo i dobre amatere, tako da je boks sve veći", rekao je, dodavši nešto o svom rivalitetu s drugim sudionikom nedjeljnog programa, Alenom Babićem:

"Alen Babić i ja borili smo se četiri puta i svaki je pobijedio po dva puta. Danas smo jako dobri prijatelji i to je najljepša stvar ovog sporta. Možete u ringu biti veliki rivali, a izvan njega prijatelji."

Za kraj, upitan je o eventualnom meču Babića i Filipi Hrgovića. Priča o tome glasno je odjeknula i u britanskim boksačkim medijima.

"Meč Hrgovića i Babića bio bi velik, posebno u Hrvatskoj. No, vidjet ćemo hoće li se taj meč dogoditi. Što se tiče pobjednika, ne želim prognozirati, vidjet ćemo ako se dogodi", diplomatski je odgovorio boksač iz Pule, koji se u nedjelju nada i dalje biti neporažen, ali i s velikom pobjedom u svom rezimeu.

Linker
18. travanj 2024 20:15