K1 i Boks

Canelo ove godine želi završiti veliku trilogiju

Golovkin vs. Canelo
 Osvaldo Aguilar / Mexsport/ AFP
Dok još uvijek čekamo potvrdu meča koji će Saul 'Canelo' Alvarez odraditi u svibnju, Meksikanac je otkrio kako ove godine ima namjeru završiti veliku trilogiju protiv Gennadyja Golovkina, odnosno zatvoriti posljednje poglavlje jednog od najvećih boksačkih rivaliteta posljednjih godina.

Dva fantastična meča srednje kategorije odradili su Saul 'Canelo' Alvarez i Gennady Golovkin. Prvi se dogodio u rujnu 2017. godine te je završio bez pobjednika da bi Meksikanac slavio u revanšu točno godinu dana kasnije. Neovisno o tome slagali se sa sudačkim odlukama ili ne, svi fanovi su ostali oduševljeni onime što je ovaj dvojac pružio i razgovori o trećem meču istog su trenutka počeli. No, ništa konkretno do sada se nije odradilo po tom pitanju, a posljednjih mjeseci čak su se utišale i izjave iz oba tabora. Sve do danas, kad se pojavila informacija iz izvora bliskih Alvarezu.

Naime, poznati novinar Mark Coppinger došao je do informacije kako je Canelo zainteresiran za novi meč protiv Golovkina i to u rujnu ove godine. Pretpostavlja se kako bi u pitanju bila super srednja kategorija, budući da je teško očekivati kako će Canelo više skidati kilograme za srednju. Tu se svakako vrijedi prisjetiti prvog meča, prije kojeg su iz Canelovog tima pokušavali organizirati meč u polusrednjoj kategoriji uz izjavu kako je Kazahstanac veći boksač. U međuvremenu je on ostao boksač srednje kategorije, a Canelo se u svom prošlog meču uspeo sve do poluteške kategorije i 79.5 kilograma.

Canelo (53-1-2, 36 KO) bi trebao boksati prvog vikenda u svibnju, a kao protivnik mu najbolje kotira Billy Joe Saunders i očekuje se da će taj meč uskoro biti dogovoren. 37-godišnji Golovkin (40-1-1, 35 KO) odradio je u listopadu prošle godine sjajan meč protiv Serhiya Derevyanchenka, a očekivalo se da bi uskoro trebao imati dogovoren meč protiv Kamila Szeremete. Ipak, danas se pojavila informacija o njegovoj ozljedi koja će planirani meč morati pomjeriti još nekoliko tjedana te se očekuje da Kazahstanac nastupi u travnju ili svibnju.

Što se tiče završetka ove trilogije, DAZN ima želju organizirati taj meč još otkako su s obojicom potpisali bogate ugovore, a sigurno je kako Golovkina neće biti problem nagovarati. No, isto tako je poznato kako su Golden Boy Promotions koji stoje iza Canela zapravo jedni od najtežih pregovarača u svijetu boksa. No, ako Canelo smatra da mu je taj meč potreban za ostavštinu i raščišćavanje računa, Oscar De La Hoya bi mogao biti malo mekši u pregovorima. Ako se pita fanove, kod njih nema nikakve sumnje da bi ovaj meč još jednom glasno pozdravili.

Linker
14. travanj 2024 03:16