UFC

Cejudo šokirao nakon velike pobjede: 'To je to od mene, gotov sam!'

 screenshot/YouTube
Henry Cejudo je pobjedom protiv Dominicka Cruza još jednom potvrdio kako je s razlogom prvak UFC-ove bantam kategorije, no nakon borbe je sve iznenadio, čak se može reći i zatekao, objavom kako je zadovoljan svojom karijerom te da odlazi u mirovinu.

U posljednjim sekundama druge runde njihove UFC 249 borbe, Henry Cejudo zaustavio je Dominicka Cruza i time postao tek drugi borac u povijesti koji je držao UFC titulu u dvije različite kategorije, a da je svaku barem jednom obranio. U tih deset minuta impresivno je odgovarao na sve što je Cruz pokušao, a onda je u samo jednom trenutku pokazao koliko može biti ubojit.

"Možeš me proučiti i pripremiti se za mene, no ja imam fenomenalnog trenera koji je pripremio taktiku. Mogu vam biti neobičan i čudan, ali znam se itekako dobro boriti. Nemilosrdan sam. Mislim da sam najveći borac svih vremena, nitko nema ono što sam ja postigao. Osvojio sam i obranio sam titulu u dvije kategorije, a imam i ovo zlato oko vrata ako netko nije znao", rekao je, uz osmijeh pokazavši svoju olimpijsku medalju.

Onda je došlo na red iznenađenje, odnosno obraćanja Dani Whiteu, cijelom UFC-u i svim fanovima.

"Ja sam sretan sa svojom karijerom. Napravio sam dovoljno u ovom sportu. Želim otići i uživati u životu. Imam 33 godina, sad imam djevojku koja je rekla da želi zasnovati obitelj. Otkako mi je 11 godina, žrtvovao sam sve što sam imao da bih došao ovdje i to mi nitko ne može oduzeti. Danas odlazim u mirovinu. 33 mi je godine i sretan sam s onim što sam napravio u karijeri. Triple C je gotov!", sve je Cejudo ostavio bez teksta, nakon ovako sjajne predstave i obrane titule.

Na Twitteru su se odmah pojavili komentari, između ostalog od strane Michaela Bispinga i Jona Jonesa, kako je ovo samo njegov način pregovora oko novog ugovora s UFC-om. Što je zapravo istina, trebali bismo saznati unutar idućih tjedana, no bilo bi šteta da kategorija u vrijeme sjajnih potencijalnih izazivača ostane bez ovako impresivnog borca kao prvaka.

Linker
19. travanj 2024 00:39