UFC

Chandler otkrio kako bi pobijedio Khabiba i Gaethjea: 'Bolji sam hrvač od njega!'

Michael Chandler
 Instagram
Michael Chandler spreman je uskočiti u borbu protiv Khabiba Nurmagomedova ili Justina Gaethjea

Izuzetno samouvjeren u UFC je pristigao Michael Chandler. Borac koji je tri puta osvajao titulu Bellatorovog prvaka lake kategorije došao je ostvariti ono što je par godina ranije napravio njegov najveći rival iz ranije faze karijere, Eddie Alvarez. Namjerava postati UFC prvak te je izuzetno motiviran potvrditi kako u UFC nije došao biti tek prolaznik.

Mnoge je iznenadila UFC-ova objava kako bi Chandler priliku osvojiti titulu mogao dobiti već u svom prvom nastupu. Naime, određen je za službenu rezervu borbe između Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea, koja će se na UFC-ovom Fight Islandu održati 24. listopada. Chandler će odraditi pune pripreme i čekati da se otvori prilika. Čak i da se to ne dogodi ranije, otputovat će u Abu Dhabi, odraditi službeno UFC 254 vaganje i čekati. UFC ne želi ništa prepustiti slučaju, a Michael je pristao na tu ideju.

Sad se postavlja pitanja koliko bi on zapravo mogao napraviti protiv Nurmagomedova ili Gaethjea. Odgovor na to pokušao je dati sam, odgovarajući na pitanja fanova putem Instagram javljanja u živo. I odmah na početku je opisao kako to misli proći kao pobjednik kroz borbu s trenutnim UFC prvakom.

"Mislim kako sam bolji hrvač nego on. Nema tu nikakvog disrespekta prema njegovom hrvanju. Mislim kako je potvrdio svojim nastupima da je najdominantniji hrvač na svijetu. Ono što on radi je nevjerojatno. Ide neumoljivo prema naprijed, nabija te uz ogradu borilišta i onda te baca dolje uz dagestanski zahvat. Bilo da je u 'full mountu', bočnoj kontroli, 'crucifixu' ili u tvom gardu, opasan je uvijek. No, koliko ja znam, on se nikad nije borio protiv klasnog hrvača prve divizije. Mislim da se nikad nije borio protiv All-American hrvača prve divizije. To je jedna potpuno drugačija sorta. Velika je razlika između srednjoškolskog hrvača, koji je prestao hrvati čim je krenuo u MMA i mene, koji sam bio upravo to, All-American prve divizije", rekao je Chandler.

Onda je dodao nešto o tome kakvu bi protiv Khabiba imao taktiku, za koju je siguran da bi mu donijela ploda.

"Taktika za Khabiba je jednostavna. On me ne bi mogao srušiti. I da mu to uspije, ne bi me mogao zadržati dolje. S druge strane, ja bih bio sposoban srušiti njega kao što ga nitko do sada nije srušio. Vidjeli smo već u borbi protiv Ala Iaquinte da se počne malo raspadati nakon što ne uspije srušiti protivnika, postaje nesigurniji. Tad se pojave zrnca sumnje jer je svjestan kako nije sjajan udarač, zna da je njegova mogućnost pobjede svodi na to da ti se unese u lice, pritisne uz ogradu i sruši. Tako da bi glavna taktika bila da me ne uspije srušiti. No, to je svačija taktika kad se odlaze boriti protiv njega. Hoću li uspjeti u tome, imat ćete priliku vidjeti 24. listopada ili nekada kasnije. Ja ću se boriti protiv Khabiba za titulu i to u bližoj budućnosti, budite spremni za to."

Što se tiče Justina Gaethjea, tu mu hrvanje nije faktor. Spreman je ponuditi akciju, nešto slično onome iz prve njegove borbe protiv Eddieja Alvareza, koja i danas glasi za jednu od najboljih borbi u MMA povijesti.

"Justin Gaethje je protiv Tonyja Fergusona izgledao kao najbolji borac lake kategorije na planetu. Bio je miran, staložen, oštar i pogađao je kombinacije kojima je pokušavao Tonyjevu glavu skinuti s ramena, no niti u jednom trenutku nije krenuo pretjerivati. Završio je na podu u drugoj rundi, vratio se, otišao u kut i onda se u treću vratio jednako staložen. Te noći bio je najbolji na svijetu. Plan protiv njega bio bi držati ruke dovoljno visoko, zatvoriti bradu i ući u otvorenu borbu šakama. Mislim da mogu odgovoriti na njegovu kondiciju", rekao je, da bi nastavio s prognozom:

"Posjedujem veću snagu udarca od njega. Mogu bolje od njega kombinirati hrvanje, grappling i udarce. Moguće je kako bi naša borba bila najbolja u UFC povijesti, a ona će se dogoditi. Ne znam hoće li biti za titulu ili privremenu titulu, hoće li biti za prvog izazivača, ali znam da ćemo u jednom trenutku biti glavna borba na ESPN-u."

Chandler je već najavio kako je u UFC došao pokazati koliko vrijedi, odnosno ne biti prolaznik nego prvak. Mnogi vjeruje kako je za tako nešto došao par godina prekasno. Na njemu je ozbiljan posao, uz automatski dodatnu motivaciju, da takvima dokaže kako su u krivu.

Linker
04. svibanj 2024 01:33