UFC

Charles Oliveira traži borbu za titulu, zna i koga hoće za protivnika

Charles Oliveira
 screenshot/YouTube
Borba za titulu prvaka lake kategorije ono je gdje se u idućem nastupu vidi Charles Oliveira

Sa statusom izrazitog autsajdera ušao je Charles Oliveira u borbu protiv Tonyja Fergusona, u kojoj je na kraju upisao uvjerljivu pobjedu sudačkom odlukom, nakon što je nekoliko puta bio blizu da i osmu pobjedu u nizu ostvari prekidom. Pobjeda je to koja ga dovodi na sam vrh UFC-ove ljestvice izazivača.

Što mu sad slijedi teško je zaključiti, no na konferenciji za medije pojavilo se ime Justina Gaethjea. Ipak, on nije onaj tko Oliveiru zanima, on gleda prema situaciji na vrhu kategorije na realan način, odnosno onaj gdje se Khabib Nurmagomedov neće vratiti natjecanju. Tada bi bilo potrebno organizirati borbu za novog prvaka, a Charles se vidi u njoj.

"Khabib se zakleo na očevom grobu da se neće vratiti, a kad netko to napravi mislim da će se toga i pridržavati. Justin se može boriti protiv koga god hoće, mene zanima borba protiv pobjednika borbe Conora i Poiriera. Imam osam pobjeda u nizu, sedam od toga prekidom. Ja završavam borbe i zaslužujem svoju priliku, u poziciji sam boriti se za titulu. To je moj san i san mog tima", rekao je.

Kad je već to spomenuo, upitan je kojeg bi od ta dva borca, čija će se međusobna borba održati 23. siječnja, više volio vidjeti protiv sebe.

"Borba protiv Conora donosi mnogo drugih stvari koje borba protiv Dustina ne bi, poput gomile novca, no ako vam je pojas glavna želja, to vam ne predstavlja važan faktor", njegovo je objašnjenje.

Od borca koji je prije samo nekoliko godina bio u nezavidnoj situaciji, koji je unatoč nekoliko situacija uz probleme s kilogramima svim silama pokušavao ostati u perolakoj kategoriji, došao je do borca koji je ipak otišao u laku kategoriju, a onda tamo napravio sjajan rezultat. Danas je na vrhuncu.

"Sve stvari dolaze u svoje vrijeme. Danas sam se borio protiv tipa koji je svima bio noćna mora i odradio sam sjajnu borbu. Svima govorim kako ću biti prvak. Ljudi nisu vjerovali pa je na meni da im dokažem", objasnio je svoju motivaciju UFC-ov višestruki rekorder, a možda i budući izazivač. Nakon toga preostaje samo jedna stanica do titule prvaka, a teško da više itko sumnja kako je on to u sposobnosti ostvariti.

Linker
16. travanj 2024 11:47