UFC

Chimaev na dosad najtežem ispitu? Khamzat prihvatio meč s jedinim TOP 15 borcem koji ga je prozvao

Khamzat Chimaev
 Instagram
Čeka li UFC-ovu senzaciju veteran koji naganja rekord legendarnog GSP-a?

Još otkako je Khamzat Chimaev prošlog mjeseca ekspresno savladao Geralda Meerschaerta nokautom u gotovo prvim trenucima njihove borbe, nova UFC-ova zvijezda je u potrazi za protivnikom. Zapravo, to je posao UFC-ovih matchmakera, posebno nakon što mu je obećano da će predvoditi jednu od priredbi nakon povratka akcije u Las Vegas. No, protivnika još uvijek nema na vidiku.

Otkriveno je već ranije kako je borba ponuđena Chrisu Weidmanu i Stephenu Thompsonu, no obojica su ponudu odbili, uz razlog kako im nema smisla boriti se protiv nekoga tko nije rangiran te kako gledaju prema višim pozicijama. Apsolutno relevantno po tom pitanju. No, zanimljivo je kako borba još uvijek nije ponuđena jedinom rangiranom borcu koji je Chimaeva sam osobno prozvao te koji ovako "na papiru" izgleda kao savršen test trenutnih kvaliteta borca iz švedskog All Stara.

Riječ je o Neilu Magnyju (24-7, 17-6 UFC), 33-godišnjem borcu koji se na ljestvici izazivača velter kategorije nalazi na podjeli desetog mjesta. Magny je slavio u pet od posljednjih šest borbi, uključujući posljednje tri u nizu. Imali smo priliku pratiti ga krajem kolovoza u borbi protiv Robbieja Lawlera gdje je sjajnim nastupom došao do još jednog velikog imena na popisu svojih žrtava. Tamo se još nalaze Johny Hendricks, Kelvin Gastelum, Carlos Condit, Hector Lombard i mnogi drugi. Slijedom situacije, on je odlučio izraziti svoje frustracije trenutnim stanjem i napravio je to objavom na Instagramu.

"Rangirani borci ne žele se boriti protiv drugih rangiranih boraca, a nerangirani borci žele samo nekoga iz Top 5. Luda vremena za UFC", napisao je Magny, dodavši kako mu trenutno stanje u kategoriji baš nema smisla. Ugodno iznenađenje mu je bilo što je dočekao komentar upravo od Chimaeva.

"Ja sam ovdje prijatelju. Također sam umoran od svih govana koja plasiraju svi ti internet borci. Idemo odraditi to 19. prosinca. Nema više isprika", napisao je borac za kojeg je Dana White izjavio kako mu je trenutno najteže pronaći borbu.

screenshot (Instagram)

Čini se da bi se borbu moglo pronaći, ukoliko UFC ovaj duel zanima. Magny je tehnički izuzetno potkovan borac u svim segmentima MMA-a, no ono što je kod njega na posebno visokoj razini je borilačka inteligencija i taktička pripremljenost. Osim toga, Magny je u lovu na rekord Georgesa St-Pierra. Naime, GSP je upisao 19 pobjeda u velter kategoriji, što je najviše u UFC povijesti, dok je Magny na dvije manje. Magny osim toga drži još jedan rekord, koji dijeli s Rogerom Huertom. Njih dvojica jedini su borci koji su upisali pet pobjeda unutar jedne kalendarske godine. Također je jedini koji je u čak dvije godine upisao po pet nastupa.

Chimaev se trenutno nalazi na Fight Islandu, no razlog njegovog boravka tamo nije poznat.

Linker
20. travanj 2024 03:07