PRED NOVIM IZAZOVIMA

Claressa Shields stigla u MMA! Boksačka superzvijezda potpisala za PFL, evo detalja

Novi veliki posao Professional Fighters League promocije, 2021. bit će jako zanimljiva!
Claressa Shields
 Screenshot (YouTube, SHOWTIME)

Puno se o tome pričalo, pogotovo tijekom 2019. i 2020. godine, a sada se konačno i dogodilo - svjetska boksačka prvakinja Claressa Shields stigla je u MMA.

Dvostruka olimpijska pobjednica potpisala je ugovor PFL promocijom.

Američki mediji javljaju da se radi o ugovoru na više borbi, a poznato je i da bi 25-godišnja Amerikanka iz Flinta trebala nastupati u lakoj kategoriji te mečevima koji neće biti dio PFL-ovih turnira.

Shields će debitirati u 2021. godini.

Službena PFL-ova potvrda se još uvijek čeka, a MMA Junkie u svom izvještaju navodi da bi Claressa trebala u budućnosti kombinirati boks i MMA.

Shields je više puta najavljivala ovaj potez, a jedno se vrijeme pričalo i o njenom mogućem okršaju s dvostrukom UFC-ovom prvakinjom Amandom Nunes, no to se nikad nije realizirao.

Claressu smo, podsjetimo, posljednji put u akciji gledali u siječnju kada je jednoglasnom odlukom sudaca svladala najbolju hrvatsku boksačicu Ivanu Habazin. Shields (10-0) je u tom meču osvojila WBC i WBO titule u supervelter kategoriji te je tog dana sa svega 10 profesionalnih nastupa stigla do pojaseva u čak tri različite težinske kategorije. Uspjeh je to kojeg je ostvarila brže od ikoga u povijesti boksa.

Gold medalist USA's Claressa Maria Shields reacts during the medal presentation ceremony following the Women's Middle (69-75kg) Final Bout at the Rio 2016 Olympic Games at the Riocentro - Pavilion 6 in Rio de Janeiro on August 21, 2016. (Photo by YURI CORTEZ / AFP)
YURI CORTEZ / AFP
Claressa Shields

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:33