UFC

Colby ne podržava odluku UFC-a: 'Što je mala gripica u usporedbi s poslom kojim se bavimo?'

Colby Covington
 screenshot/Youtube
Colby Covington nije podržao odluku UFC-a o otkazivanju iduće tri priredbe. Kaže kako su MMA borci sportaši koji se već bave nečim puno opasnijim od bolesti koju uzrokuje koronavirus te kako su borbe trebale ostati na ugovorenim programima.

Jedan od onih koji nisu podržali odluku UFC-a o otkazivanju iduće tri priredbe je Colby Covington. No, za razliku od onih koji to nisu podržali većinom iz razloga što su borcima potrebni honorari koje bi za svoje nastupe dobili, Covington ima jedno potpuno drugačije obrazloženje svog stava.

"Mislim kako nisu napravili dobar potez. Mi smo mladi i zdravi profesionalni sportaši. Već se bavimo nečim što je samo po sebi dovoljno opasno, zatvaraju nas u Octagon da se borimo. To je puno opasnije od neke male gripice koja se pojavila. Mislim da ljudi samo trebaju biti svjesniji oko toga što se događa, prati ruke na pravi način, držati potrebnu udaljenost i to je to. Mi kao profesionalni sportaši već u startu riskiramo puno više", rekao je Covington u razgovoru za MMA Fighting.

Covington je posljednjih dana kotirao kao zamjenski protivnik za Tyrona Woodleya, da bi se na kraju pojavila informacija kako nije bio ozbiljan. Odnosno, Woodley je rekao je Covingtonu borba bila ponuđena, no da je on istu odbio uz izjavu kako se samo šalio kad je na društvenim mrežama objavio da je spreman uskočiti. No, sad kad je sve odgođeno, od njega dolazi drugačija priča.

"Obje strane bile su se složile. Tyron Woodley nikad prije nije prihvatio borbu protiv mene. Sad ju je napokon, po prvi put prihvatio i trebali smo odraditi tu borbu za sve ljude. I onda je UFC sve otkazao jer nisu imali gdje postaviti borbu", rekao je Colby.

Što se tiče odbijanja, jedini službeni slučaj kad im je borba bila ponuđena bilo je u ljeto 2018. godine. Tada privremenom prvaku Covingtonu ponuđena je borba za titulu protiv Woodleya, no on ju nije bio spreman prihvatiti. Tada mu je UFC oduzeo privremeni pojas prvaka koji je tri mjeseca ranije osvojio. Nakon toga su obojica krenuli drugim putevima.

Linker
22. travanj 2024 10:44