UFC

Condit prekinuo niz od pet poraza pa prihvatio borbu koju svi već dugo žele vidjeti

Carlos Condit
 screenshot
Carlos Condit savladao je Courte McGeeja, čime je prekinuo niz od tri uzastopna poraza

Teško razdoblje je iza bivšeg UFC-ovog privremenog prvaka velter kategorije, Carlosa Condita (31-13, 8-9 UFC). "Natural Born Killer" bio je bez pobjede još od 2015. godine i trijumfa nad Thiagom Alvesom, no i to se na UFC on ESPN 16 priredbi napokon prekinulo. Savladao je Condit sudačkom odlukom Courta McGeeja, no malo je nedostajalo da do pobjede dođe prekidom.

Veliko je to olakšanje za 36-godišnjeg vrlo popularnog borca čiji je negativni niz krenuo porazom od Robbieja Lawlera u borbi za titulu prvaka. Bila je to ona borba u kojoj su mnogi smatrali kako je trebao uzeti pobjedu i postati prvak. Umjesto šampionske vladavine, Condit je polako padao do pozicije gdje mu mnogi savjetuju umirovljenje. No, u gotovo dvije godine od posljednje borbe je uspio posložiti sve što je trebalo i ponovno je tu.

"Bilo je ovo dugačko vrijeme tijekom kojeg sam imao uspona i padova te ponešto ozljeda, ali sjajno je vratiti se i boriti protiv borca kao što je Court", rekao je Condit u razgovoru s Danom Hardyjem odmah nakon borbe, dodavši: "Plan je što se prije vratiti nazad. Cilj je napraviti idući korak, što god on bio. Dečki znaju što je posao, a na meni je da ga odradim."

Ono zanimljivije došlo je nakon priredbe. Condit je na konferenciji za medije upitan je li spreman prihvatiti izazov Matta Browna, koji se javio odmah nakon njegove pobjede. Riječ je o vrlo uzbudljivoj borbi dva dokazana veterana, ali i borbi koja se dva puta ugovarala pa otkazivala. Tako je Carlos upitan bi li možda ipak dvojio o ponovnom ugovaranju istog.

"Ne, nemam problema s tim. Samo ću ga ovog puta morati staviti u karantenu pa da napokon dođemo i do te borbe", rekao je Condit uz osmijeh. Brown je odmah putem Twittera ideju prihvatio.

Brown je tri godine stariji od Condita, a posljednji put je nastupio u svibnju, kad je bolji od njega bio Miguel Baeza.

Linker
19. travanj 2024 00:46