UFC

Covington dominantan protiv Woodleya, Chimaev nokautirao Meerschaerta prvim udarcem

Woodley vs. Covington
 screenshot
Pobjedom Colbyja Covingtona nad Tyronom Woodleyem završen je UFC Fight Night 178

Colby Covington odradio je ono što je najavio te je dominantno savladao Tyrona Woodleya prekidom u petoj rundi borbe tijekom koje je većinu vremena imao potpunu kontrolu nad situacijom. Do prekida je došlo radi Woodleyeve ozljede početkom posljednje dionice borbe.

Očekivao se aktivniji Woodley koji će pokušati odgovoriti na tempo Covingtona, no takav je viđen tek u drugoj rundi, kad je uspio odgovoriti na par pokušaja rušenja te pogoditi neke ozbiljne udarce. Ipak, niti to nije bilo dovoljno da ostavi bolji dojam barem u toj dionici. Covington je cijelu borbu, u svom poznatom stilu, držao visok tempo, odlično je nakon boksačkih serija ulazio u klinč te je imao jako dobar osjećaj za trenutak kad treba još jače krenuti. Woodley niti u jednom trenutku nije niti pokušao biti agresivniji, kao da mu se taktika svodila na pronalazak jednog udarca.

Četvrta runda najbolje otkriva pravu sliku borbe. Iako je Covington do tada višestruko više radio i kretao se, Woodley je bio onaj umorniji. Dozvolio je tim putem rušenje, a onda i žestoku dominaciju, a statistika je pokazala kako su udarci bili čak 113:2 u korist Covingtona. Početkom pete runde borci su još jednom završili na podu, a Colby u gornjoj poziciji, da bi odjednom Woodley zatražio prekid zbog ozljede. U istoj poziciji ostao je još neko vrijeme dok su mu liječnici pomagali, a Colby je mogao proslaviti pobjedu i zatražiti borbu za titulu.

Sunaslovna borba priredba donijela je zanimljiv i uzbudljiv okršaj Nika Pricea i Donalda Cerronea. Prema očekivanjima, Price je krenuo žešće i većinu prve runde bio je agresivniji te točniji borac. No, pogodio je Kauboja dva puta prstom u oko, tako da je to rezultiralo negativnim bodom. Drugu rundu Cerrone se kvalitetnija uključio, no ponovno je bio dojam na strani Pricea, dok je Kauboj tek u trećoj rundi pokazao dio onoga na što smo od njega navikli. Nju je na račun aktivnost, preciznosti i nanesene štete neupitno uzeo, no drugu rundu dodijelio mu je tek jedan od tri suca. Kako je Price u prvoj rundi zaradio kazneni bod, borba je završena neodlučeno.

"Hype" oko Khamzata Chimaeva bi nakon ove priredbe trebao biti još veći. Trebalo mu je tek 17 sekundi da zaustavi Geralda Meersachaerta koji je u borbu ušao tako da mu se na licu vidjela nesigurnost pa čak i svojevrsni strah, što je nevjerojatno za jednog borca. Odmah se počeo kretati uz ogradu, a kao plod spomenute nesigurnosti došao je loše postavljen obrambeni gard, kroz koji je Chimaev provukao svoju desnu ruku i nokautirao ga već prvih udarcem u cijeloj borbi. Njemu sad slijedi Demian Maia, a nema sumnje kako će se oko te borbe složiti sjajna promocija, s naglaskom na novu UFC zvijezdu u prvom planu.

Johnny Walker prekinuo je svoj niz od dva poraza putem borbe koja je donijela dvije i pol minute uzbuđenja. Nakon nekoliko dobrih razmjena, Ryan Spann je prvi koji odlično pogađa te šalje Walkera na pod. Uspio se Brazilac oporaviti i vratiti na noge, da bi onda pri jednoj razmjeni uslijedio istovremeni udarac s obje strane, nakon kojeg su obojica bili uzdrmani, no ponovno je Walker taj koji sjeda na pod. Krenuo je Spann na njega i to baš u trenutku kad se Brazilac krenuo ustati. To je rezultiralo pritiskom glavom na područje njegovog abdomena, da bi Walker onda počeo pogađati udarcem laktom i šakom iz gornje pozicije. Iz kuta Spanna su glasno i histerično dovikivali da je riječ o ilegalnim udarcima u potiljak, no sudac nije prekidao. U jednom trenutku Walker pogađa dva lakta iza uha i tu je borba bila gotova. Spannov tim odmah je otišao prosvjedovati kod komisije i Dane Whitea, a njihov borac ljutito je napustio Octagon prije proglašenja pobjednika. Kad se pogleda snimka, ne može se sa sigurnošću odrediti što se dogodilo, no oni udarci koji se dovoljno dobro vide su svi neupitno bili legalno izvedeni.

Impresivnu borbu odradila je i MacKenzie Dern, završivši Randu Markos u prvoj rundi. Borba je vrlo brzo otišla tamo gdje je MacKenzie htjela, odnosno na pod, ali za to se zapravo nije morala potruditi. Tijekom pokušaja udarca nogom se okliznula i pala na leđa, na što Kanađanka, unatoč najavama kako će pokušati držati borbu na nogama i da nema namjeru grapplati, odlazi s njom u parter. Dern je odmah zatvorila gard, vrlo brzo ga podigla u trokut, a onda i krenula napadati ruku. Nakon nekoliko tranzicija zatvorila je polugu i Markos više nije imala drugog izbora nego tapkati.

Glavni program ove sjajne priredbe otvoren je pobjedom Kevina Hollanda nad Darrenom Stewartom, podijeljenom odlukom sudaca nakon tri runde. Okršaj prepun akcije još jednom je potvrdio sav Hollandov veliki talent, ali je pokazao i podosta rupa koje Stewart ipak nije imao dovoljno kvalitete iskoristiti. Holland je neupitno jedan od većih talenata u promociji te vrlo zabavan borac, no pred njim je još puno rada.

Uvodni program predvodila je borba muha kategorije u kojoj je David Dvorak jednoglasnom odlukom sudaca savladao Jordana Espinosu, a borbu ranije je Mirsad Bektić prokockao veliku prednost te ga je Damon Jackson ugušio u trećoj rundi.

Mayra Bueno Silva prekidom je bila bolja od Mare Romero Borelle, Jessica Rose Clark uvjerljivo je savladala i završila Saru Alpar, dok je Derrick Miner u prvoj rundi ugušio velikog favorita T.J.-a Laramiea. Randy Costa sjajnim je high kickom već u prvoj minuti završio posao protiv Journeya Newsona, Andre Ewell je nakon tri runde fenomenalne borbe podijeljenom odlukom uzeo pobjedu protiv Irwina Rivere, dok je Tyson Nam, u prvoj borbi na programu, nokautirao Jeromea Riveru. Ove noći nije bilo dobro prezivati se Rivera.

UFC Fight Night 178 - Rezultati

Colby Covington def. Tyron Woodley - TKO (R5 1:19)
Donald Cerrone vs. Niko Price - neodlučeno (većinska odluka)
Khamzat Chimaev def. Gerald Meerschaert - KO (R1 0:17)
Johnny Walker def. Ryan Spann - KO (R1 2:43)
Mackenzie Dern def. Randa Markos - SUB (R1 3:44)
Kevin Holland def. Darren Stewart - podijeljena sudačka odluka

David Dvořák def. Jordan Espinosa - jednoglasna sudačka odluka
Damon Jackson def. Mirsad Bektić - SUB (R3 1:21)
Mayra Bueno Silva def. Mara Romero Borella - SUB (R1 2:29)
Jessica-Rose Clark def. Sarah Alpar - TKO (R3 4:21)
Darrick Minner def. T.J. Laramie - SUB (R1 0:52
Randy Costa def. Journey Newson - KO (R1 0:41)
Andre Ewell def. Irwin Rivera - podijeljena sudačka odluka
Tyson Nam def. Jerome Rivera - TKO (R2 0:34)

Linker
14. travanj 2024 14:11