UFC

Cruz poludio na suca: 'Smrdio je po alkoholu i cigaretama!'

Dominick Cruz i Dana White
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Bivši UFC-ov prvak Dominick Cruz (22-3) nikako se ne može pomiriti s odlukom suca Keitha Petersona i prekidom meča u kojem je njegov protivnik Henry Cejudo (16-2) po prvi puta obranio naslov u bantam kategoriji.

Dominick Cruz se nakon više od tri godine pauze vratio u akciju i odmah na UFC-u 249 napao titulu Henryja Cejuda, ali novu filmsku priču u noći sa subote na nedjelju nije uspio napisati. Naime, u posljednjim sekundama druge runde Cejudo je koljenom uzdrmao bivšeg prvaka te nakon nekoliko popratnih udaraca natjerao suca Petersona na reakciju i prekid sunaslovne borbe UFC-ovog eventa u Jacksonvilleu.

Odluka je to s kojom se 'The Dominator' nikako nije mogao složiti te je odmah nakon meča kritizirao suca. No, puno glasnije od one njegove prve reakcije odjeknuo je žestoki napad s kojim je izašao u ESPN-ovoj emisiji.

"Nisam sretan zbog prekida jer sam jasno tražio od suca da me pusti dok ne ostanem bez svijesti. Još sam se taman ustajao... Da sam kojim slučajem ostao na podu, onda bih još shvatio... Ali radio sam na tome da se pridignem. Definitivno sam bio svjestan svega što se događalo oko mene. Jasno mi je da nisam reagirao na neke udarce, ali i to je dio borbe. Ako se pokušavam ustati na noge, onda znači da sam i dalje u borbi. No, skidam kapu Henryju Cejudu. Nemam izgovora. Jednostavno nisam smio dopustiti da me pogodi s onim koljenom", izjavio je Cruz nedugo nakon meča da bi potom nešto kasnije u ESPN-ovoj emisiji nakon priredbe žestoko napao suca Keitha Petersona:

"Prerano je zaustavio meč! Sto posto sam uvjeren u to. Volio bih da postoji način da ovi suci ponekad budu malo više odgovorni za svoje postupke. Ovaj tip je smrdio po alkoholu i cigaretama. Tko zna što je sve radio. Definitivno je. Volio bih da ih testiraju na droge. Znam da je Herb Dean dobar. On je jedan od najboljih sudaca. A čim sam vidio ovog sam rekao - 'Čovječe, postoji li način da uvedemo veto i dobijemo novog?' Ponekad se zapitam..."

Nažalost po Cruza, on će priliku za revanš teško dobiti bez obzira na to je li Henryjev odlazak u mirovinu ozbiljan plan ili se samo radi o pregovaračkoj taktici za bolje uvjete.

Linker
14. travanj 2024 21:48