UFC

Dana White o razlogu puštanja 'Rumblea' u Bellator: 'Upotrijebite maštu'

Anthony Johnson i Dana White
 screenshot/YouTube
Pomalo mističan bio je odgovor Dane Whitea na pitanje zašto su Anthonyja Johnsona pustili u Bellator

Nakon što su iz promocije otpustili Yoela Romera, UFC je napravio još jedan neočekivan potez. Raskinuli su ugovor s bivšim dvostrukim izazivačem za titulu poluteške kategorije, Anthonyjem "Rumbleom" Johnson, nakon čega je ovaj otišao u Bellator. Dogodilo se to godinu dana nakon što je Johnson najavio svoj povratak te samo tri mjeseca nakon što bi isti po pravilima bio moguć. Ljubitelji slobodne borbe bili su nestrpljivi vidjeti protiv koga će se Johnson vratiti u borilište, a na kraju su saznali kako to neće biti ono UFC-ovo.

Razloge takve poslovne odluke pokušao je od Dane Whitea saznati Aaron Bronsteter. Ali, zapravo je dobio tek mističan odgovor nakon kojeg si možemo sami postaviti još pokoje pitanje.

"Prije svega moram reći kako imam jako dobar odnos s Anthonyjem Johnsonom i drag mi je čovjek. On je bio s nama pod ugovorom i veselili smo se vidjeti kako će reagirati pri povratku u naše borilište. Ne znam što se dogodilo, upotrijebite maštu", rekao je White, još jednom potvrdivši kako je njegov odnos s Johnsonom zapravo jako dobar.

Pokušao je saznati Aaron je li to bilo zbog financijskih razloga, ali White nije htio nastavljati tu temu.

"Odradili smo to obostrano zato jer je to bilo najbolje za njega. A zašto, to ćete morati pitati njega. To je njegov posao. Ako on želi razgovarati o tome, u redu, nije to moj posao", potvrdio je sa zagonetnim osmjehom na licu.

U komentarima smo na više mjesta mogli vidjeti riječ USADA, odnosno veliki broj korisnika Twittera vjeruje kako Johnson nije bio u stanju zadovoljiti kriterije anti-doping testiranja. On je priznao kako je nakon napuštanja MMA-a koristio steroide, a vjeruje se kako je upravo radi "čišćenja" tijela pristupio USADA-inom programu gotovo godinu dana nakon što je povratak najavio. Naravno, ovo su tek špekulacije iščitane iz komentare ljubitelja sporta i ništa tako za sada nije potvrđeno. No, riječi Dane Whitea bi takve teorije samo mogle dodatno potpiriti.

Linker
25. travanj 2024 10:24