UFC

Daniel Cormier: 'Pobjednik ove borbe bit će najveći teškaš u povijesti'

 UFC
Daniel Cormier najavio je treću borbu protiv Stipe Miočića kao borbu za najboljeg teškaša u povijesti

Ne treba previše dobro poznavati stanje u UFC-u niti njegovu povijesti da bi se shvatilo koliki je značaj i kolika je veličina treće borbe Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Miočić već drži rekord najviše uzastopnih obrana titule kraljevske kategorije, no Cormier bi mogao nadmašiti njegovu veličinu ako ga po drugi put uspije savladati. Osim toga, njemu će to biti posljednja borba u karijeri i savršen način da u mirovinu ode s najvećom mogućom pobjedom u ovom trenutku.

Nedavno je ovu borbu najvećom u povijesti teške kategorije prozvao i predsjednik UFC-a, Dana White, što je samo još više dalo na vrijednosti. Iako, gledajući na uzbuđenje koje fanovi imaju oko borbe, tako što nije bilo ni potrebno. A koliko su uzbuđeni sudionici? Recimo da smo saznali kako po tom pitanju razmišlja Cormier, ovog puta u ulozi izazivača.

"Osjećam neki pritisak, ali mislim kako on ne dolazi od umirovljenja ili bilo čega sličnog. Mislim kako je pritisak sam po tome što je ovo treća borba. Ova borba završava debatu i već po tome je ogroman ulog u njoj", rekao je Cormier u razgovoru za MMA Fighting, dodavši još neke činjenice o okršaju kojeg će odraditi 15. kolovoza:

"Ne samo da se ovdje borimo za naslov svjetskog prvaka teške kategorije, nego mislim kako će pobjednik ove borbe biti upamćen kao najveći teškaš ove ere i najveći teškaš u dosadašnjoj UFC povijesti. Ovo je ogromna borba masivnog uloga."

Upravo zbog tog uloga, Cormier je najavio kako će ovog puta odabrati prilagođenu taktiku, koja bi najviše trebala sadržavati hrvanje. Cilj mu je ne dozvoliti Miočiću da uhvati ritam, odnosno namjerava ga kontrolirati koliko i kako god to bude bilo potrebno. U tome će imati prednost i po pitanju veličine borilišta, no Miočić je već ustvrdio ono što svi znaju. Borba počinje na nogama!

Linker
14. travanj 2024 20:40