Regija

Darko Stošić za Fight Site: 'Zdrav sam, treniram i čekam poziv KSW-a! Krećem po titulu!'

Darko Stošić i Alistair Overeem
 Instagram
Svoju prvu borbu u KSW-ovom borilištu uskoro bi trebao odraditi srpski teškaš Darko Stošić

U siječnju ove godine, Darko Stošić odradio je svoju posljednju borbu u UFC-u. Protiv Jamahala Hilla dogodio mu se vjerojatno i najslabiji nastup u Octagonu te promocija s njim nije produžila ugovor. Sve je to dovelo do toga da je Darko dobro razmislio što napraviti sa svojom karijerom. Posložio je prioritete te osmislio strategiju povratka na vrh. Ono najvažnije je podatak kako se vratio u tešku kategoriju, čiji je član bio sve do odlaska u UFC. Tada se spustio u polutešku kategoriju, što mu je po mišljenju mnogih bila pogreška te je u njoj odradio sva četiri UFC nastupa.

Nedugo nakon napuštanja UFC došla je odlična ponuda KSW-a, koju je prihvatio. Pripremao se već Darko za prvi nastup u borilištu poljske promocije, kad je došlo otkazivanje svih programa. Od tada je nastavio trenirati i čekati poziv.

"Trebao sam već odraditi borbu, no dogodio se koronavirus i sve se poremetilo. Nisam zadovoljan trenutnom situacijom i nadam se da će se to uskoro promijeniti", rekao nam je Darko, koji više ne trenira u Cro Cop timu. No, trebao se vratiti u Zagreb, gdje bi pripreme za borbu odradio u American Top Teamu. Ipak, i to se na kraju izjalovilo, no upitali smo ga kakva je s tim situacija.

"Da, htio sam doći u ATT i to je bio plan. Ali, s obzirom da nisam imao borbu i da je problem prijeći granicu, za sada sam odustao od te opcije, što ne znači da neću doći u budućnosti. Sad treniram u Beogradu kao i prije. Za sada mi je dobro tako i u dobroj sam formi."

Otkako je lockdown završio, KSW je održao tri priredbe, a uskoro im slijedi i četvrta. Darko se za sada još nije našao niti na jednom programu, pa smo ga upitali u čemu je problem.

"KSW već neko vrijeme održava priredbe, to je istina. Kod mene nema nikakve ozljede niti bilo što slično nego se tako poklopilo. Trebao sam do sada dva puta imati borbu, ali se otkazalo. Posljednje sam bio planiran za priredbu u Zagrebu, no i ona je otkazana zbog pandemije", otkrio je, dodavši kako mu ne preostaje ništa drugo nego čekati Poljake:

"Ugovor mi je takav da se, niti kad bih htio, ne bih mogao boriti u nekoj drugoj organizaciji. Vjerujem da će me uskoro pozvati, a ja ću biti spreman."

Posljednjih je godina KSW postao redovna stanica najboljih boraca iz naše regije, no ponovno se počeo povećavati i broj onih u UFC-u. Znači li to da imamo jednu novu MMA ekspanziju?

"MMA u regiji je u ekspanziji, što je jako dobro za sve borce. Niti UFC više nije nedostižan, sve je više naših boraca. Mislim da smo dobili njihovu pažnju, ali još uvijek smo malo tržište pa mislim da ćemo vjerojatno morati još malo pričekati na neke velike stvari", objasnio je svoj stav, a onda smo ga morali pitati za njegovog prijatelja Antu Deliju te ono što se dogodilo po pitanju njegovog UFC ugovora.

"To je užasan osjećaj za jednog borca. Trebali su bolje provjeriti uvjete ugovora PFL-a prije nego što su se odlučili za UFC. Što je tu je, tko zna, možda iz toga izađe i nešto dobro", kratko je rekao. Delija je inače trebao biti prvi hrvatski borac u Octagonu još otkako su Igor Pokrajac i Filip Pejiću u travnju 2016. nastupili na priredbi u Areni Zagreb.

Trenutno se Darko udaljio od UFC-a, ali naravno da mu je želja vratiti se. Kako i na koji način to napraviti, on je uvjeren da zna. Upravo zbog toga će se u potpunosti fokusirati na svoj idući cilj. Nije htio previše govoriti o tome smatra li skidanje kilograma ključnom pogreškom. Najvažnije mu je potruditi se da istih više ne bude.

"Ambicija mi je svakako se vratiti u UFC i potrudit ću se da bude tako. Je li skidanje kilograma bilo pogreška ili ne, ne bih o tome, tako je kako je. Neću tražiti nikakve izgovore nego ću se potruditi da budem bolji nego što sam bio. KSW pojas bi me sigurno vratio u UFC i definitivno mi je osvajanje istog glavni cilj", iznio je ambicije, još se kratko osvrnuvši na eventualni povratak u polutešku kategoriju nekad u budućnosti: "Ne vidim se više u poluteškoj kategoriji. Trenutno sam na 105 kilograma i osjećam se odlično."

Još je za kraj samo preostalo pitanje koliko se borbi nada odraditi do kraja iduće godine te koliko je daleko od napada na KSW-ovu titulu teške kategorije, koja se još uvijek nalazi kod Phila De Friesa.

"Ako sve bude kako treba, volio bih do kraja iduće godine odraditi tri borbe za KSW. Koliko sam udaljen od titule znam jako dobro, jer mi je isto navedeno u ugovoru. Ali, to su detalji koje ne smijem otkrivati", još nam je rekao Darko.

Iduća KSW priredba na rasporedu je 14. studenog, a u glavne dvije borbe pratimo nove nastupe Roberta Soldića i Ivana Erslana. Osim toga, i Francisco "Croata" Barrio našao se na tom programu pa će biti više nego zanimljivo isti pratiti. Tko zna, možda već na idućem nakon toga vidimo i taj dugo očekivani povratak Darka Stošića u tešku kategoriju.

Linker
25. travanj 2024 15:00