UFC

Derrick Lewis: 'Blaydes je jedan od najboljih udarača na svijetu, morat ću hrvati ako želim pobjedu'

Derrick Lewis
 screenshot/YouTube
Neobičnu taktiku za borbu protiv Curtisa Blaydesa najavio je Derrick Lewis

Vrlo važnu borbu UFC-ove teške kategorije nadolazećeg vikenda odradit će Derrick Lewis i Curtis Blaydes. Ne morate biti previše upućeni u stanje na vrhu kategorije da znate kako je ovdje riječ o klasičnom duelu udarača protiv hrvača te je lako zaključiti što bi trebala biti strategija kod oba borca. Ili ipak ne? Malo mistike oko toga svega odlučio je ubaciti Lewis, svojom najavom borbe objavljenom na službenom UFC-ovom Twitter profilu.

"Svaki put nakon što pogledam neku Curtisovu borbu, uvjeren sam kako je on jedan od najboljih udarača u UFC-u. Tako da ću ga od prve sekunde ići rušiti. Ne želim se susresti niti s djelićem njegove udaračke igre. Ne želim završiti nokautiran. Moram ga srušiti i nadati se da će sudac dozvoliti da ostanemo dolje", rekao je Lewis, pokušavajući suzdržati veći osmijeh na licu, time ipak otkrivši kako je ovo još jedna u nizu njegovih šala i neozbiljnosti. To se posebno potvrdilo nakon iduće rečenice:

"Mislim da sam sada 'all american' hrvač i više ne želim imati posla s borbom na nogama. Želim samo rušiti, zadržati protivnika dolje i pobijediti na bodove."

Lewis je inače rekorder po broju nokauta teške kategorije, a samo jedan mu nedostaje da se izjednači s Vitorom Belfortom na prvom mjestu boraca s najviše nokauta u UFC povijesti, odnosno 13. No, i za to je imao objašnjenje.

"Kažu da imam najviše nokauta u povijesti UFC-ove teške kategorije, no kad se vratiš i pogledaš, možeš zaključiti kako je veliki dio tih boraca pao sam od sebe. Ja imam male ruke", dodao je 'Black Beast'.

Iako ovo zvuči kao šala, možda Lewis uistinu ima neku takvu namjeru. Naime, znamo koliko je Blaydes dobar kad sruši svog protivnika i završi na njemu. No, još nismo saznali kako bi se snašao da se on nalazi na leđima, dok je na njemu 120 kilograma teški protivnik s možda i najtežim 'ground n' pound udarcima u cijelom UFC-u. Moramo priznati da nas je Derrick zaintrigirao.

Linker
22. travanj 2024 08:28