UFC

Dodatno se pogoršalo stanje Khabibovog oca, ruski mediji javljaju da je u komi

Abdulmanap Nurmagomedov, Khabib Nurmagomedov i Javier Mendes
 screenshot/YouTube
Vodeći ruski sportski mediji javljaju kako se stanje Abdulmanapa Nurmagomedova, koji je 26. travnja hospitaliziran u Mahačkali, a kasnije prebačen u Moskvu, pogoršalo te da je u stanju kome. Vijesti o stanju oca UFC-ovog prvaka lake kategorije, Khabiba Nurmagomedova, potvrdio je i njegov timski kolega Islam Makhachev.

Abdulmanap Nurmagomedov hospitaliziran je 26. travnja sa simptomima gripe i upale pluća, a tim putem je testiran na koronavirus i bio je negativan. Iz bolnice se javio nekim medijima otkrivši kako je dobro i kako će neko vrijeme morati provesti u bolnici. Ipak, otprilike tjedan dana kasnije pojavila se vijest kako je kod 57-godišnjeg Nurmagomedova došlo do srčanih problema te da je prebačen u moderno opremljenu vojnu bolnicu u Moskvi.

Sad se nažalost pojavila još jedna negativna vijest, a prenijeli su je ruski elitni sportski portali, Sport Express i RT. Njihov izvor rekao je nešto detaljnije o njegovom stanju:

"On je u jako lošem stanju, ovdje je u Moskvi i u komi je. U Dagestanu ga nisu dobro tretirali i pojavile su se komplikacije. Dovezli su ga u Moskvu gdje je u vojnoj bolnici. No, sam je i ne dozvoljavaju posjete obitelji."

Informaciju je nakon toga potvrdio UFC-ov borac i član njihovog tima, Islam Makhachev.

"Pričao sam s Khabibom prije nekoliko dana i rekao mi je da je Abdulmanapovo zdravlje ozbiljno ugroženo. Razgovarao sam s njim kad sam bio u Dagestanu i bio je dobro, no onda je odjednom obolio te je transportiran u Moskvu. Stanje je trenutno jako ozbiljno", rekao je Makhachev tijekom svog današnjeg "livea" na Instagramu.

Abdulmanap je osnivač uspješnog Eagles MMA tima, a osim toga je i najsupješniji sambo trener u povijesti Rusije. Uspjehe iz samba je prebacio na MMA, prije svega preko svog najpoznatijeg sina, no i putem još nekoliko boraca, poput nećaka Abubakara i Umara Nurmagomedova te spomenutog Makhacheva, Zubaire Tukhugova i Shamila Zavurova.

Linker
04. svibanj 2024 01:01