K1 i Boks

Dogovoreni uvjeti za veliki teškaški okršaj, Whyte konačno saznao sljedećeg suparnika!

Dillian Whyte
 Oliver Weiken/dpa/ AFP
Čini se kako je dogovoren još jedan veliki teškaški dvoboj u boksačkom ringu...

Prema nekoliko uglednih boksačkih portala, koji se uglavnom pozivaju na poznatog i vrlo dobro upućenog insajdera Mikea Coppingera, Alexander Povetkin (35-2-1) i Dillian Whyte (27-1) dogovorili su uvjete za međusobni okršaj!

Bivši WBA (Regular) prvak Povetkin i WBC-ov vlasnik privremene titule Whyte trebali bi se boriti u travnu ili svibnju ove godine.

Točan datum izgleda još nije poznat, a Coppinger tvrdi da bi to trebao biti 25. travnja ili 2. svibnja. Lokacija također nije potvrđena, a isti izvor navodi da će se meč najvjerojatnije dogoditi u Londonu ili Manchesteru.

Whyteu će ovo biti prvi nastup nakon borbe u Saudijskoj Arabiji gdje je u prosincu prošle godine jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Mariusza Wacha. Dillian je, podsjetimo, i obvezni WBC-ov izazivač koji nestrpljivo čeka na rasplet Wilder-Fury priče. Upravo stoga je i važno da nastavi pobjeđivati ako i dalje želi ostati dio kombinacija koje će ga dovesti do borbe za naslov.

Jedna od priča koje su posljednjih mjeseci zabavljale boksačku zajednicu bila je mogući susret Whytea i Andyja Ruiza Jr-a, ali do konačnog dogovora između njih dvojice ipak nije došlo. Nekoliko stranih medija nagađa da je problem bio u novcu i da je Ruiz tražio isti iznos kao za prvi susret s Anthonyjem Joshuom, a to izgleda nije bilo izvedivo.

Teškaš iz Brixtona zato se morao okrenuti drugim izazovima. Jedan od njih predstavlja i Povetkin koji je svoj posljednji meč odradio na istom eventu kao i Whyte. 40-godišnjem Rusu, ako se ove informacije pokažu točnima, meč s Whyteom bit će prvi od neodlučenog susreta s Michaelom Hunterom.

Čeka se službena potvrda...

Linker
20. travanj 2024 06:12