UFC

Dominick Cruz neupitno nastavlja karijeru

Cejudo vs. Cruz
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Iako su neki pretpostavljali da bi Dominick Cruz mogao završiti karijeru nakon neugodnog poraza od Henryja Cejuda, to se neće dogoditi. On je izjavio da je zadovoljan kako se osjeća i da je spreman nastaviti se boriti još neko vrijeme.a

Dominick Cruz vratio se nakon tri godine bez borbi te je odmah dobio priliku napasti titulu UFC prvaka bantam kategorije. Ipak, Henry Cejudo bio je bolji te je savladao Cruza prekidom na samom kraju druge runde. To je po drugi put u karijeri da je 35-godišnji Cruz završen i prvi put nakon 13 godina.

On je inače veliki protivnik teorije o "ring rustu", odnosno pojavi koja se događa kad je borac dugo izvan akcije. Kako je došlo do takvog poraza, očekivano je bilo čuti drži li još uvijek do svog stava. Nešto o tome rekao je u razgovoru s Arielom Helwanijem.

"Pogledao sam borbu i nemam kritika. Izgledao sam brz i precizan. On mi se morao prilagođavati. Jednostavno smo ušli u žestoko završnicu runde i tada me pogodio. To su okolnosti zbog kojih sam izgubio, kriva odluka u krivo vrijeme. Ne vjerujem da se osjetio ikakav ring rust", i dalje je bivši prvak uvjeren kako pauza nije utjecala na njega.

Iako nije zadovoljan prekidom te je imao puno kritika na račun suca Keitha Petersona, ovakav poraz svakako ružno izgleda pa je nekako normalno bilo pitati Cruza je li to bilo to od njegove karijere. A to je Helwani i napravio.

"Da, ostajem. Samo mi je potrebno malo više rundi. Dajte ovih nogama da se razmašu. Zdrav sam i osjećam se ubojito, volim se osjećati ubojito. Naravno, sjajno je biti zdrav nakon jedne borbe. To je jedan drugačiji osjećaj nego inače. Navikao sam ići u pet rundi te bih iz borbe izašao s dvostruko ili trostruko više primljene štete nego sad. Čak i ako donosiš dobre odluke, pet rundi itekako utječe na tvoja stopala i ruke. To se ovog puta nije dogodilo. Lice mi je također u sjajnom stanju, jedva da sam ikoji puta pogođen u njega. Što se tiče poraza, sve je to dio ove igre", rekao je Cruz, koji je ponovno vraćen na službeni poredak bantam kategorije. Tamo se nalazi na 12. mjestu.

Linker
16. travanj 2024 15:44