UFC

Dos Anjos i dalje želi borbu protiv McGregora, Irac mu je odgovorio

Rafael Dos Anjos i Conor McGregor
 screenshot/YouTube
Ponovno se pokrenula opcija potencijalne borbe između Rafaela Dos Anjosa i Conora McGregora

Nakon što je pobjedom nad Paulom Felderom obilježio svoj povratak u laku kategoriju, čiji je 2015. godine nosio pojas prvaka, Rafael Dos Anjos mogao je sa zadovoljstvom odraditi intervju. Njemu posljednja dva i pol mjeseca nije bilo niti malo lako. Prvo je obolio od COVID-a, zbog čega mu je otkazana borba protiv Islama Makhacheva na UFC 254 priredbi, nakon čega je ista prebačena u Las Vegas. Tamo je samo tjedan dana prije borbe, zbog infekcije otkazao Dagestanac. Uskočio je Paul Felder, a Dos Anjos je prihvatio borbu protiv njega, unatoč tome što je cijeli kamp posvetio pripremi za borca potpuno drugačijeg stila, koji se bori iz drugačijeg garda. Na kraju je odradio odličan posao te uzeo pobjedu sudačkom odlukom.

Kako će se Dos Anjos vjerojatno vratiti u Top 10 poredak lake kategorije, postavljeno mu je pitanje ima li želju po pitanju protivnika s kojim bi se volio susresti. Iako on nije čovjek koji proziva druge borce, jedno ime je morao spomenuti.

"Želim se boriti protiv bilo koga tko mi je na putu prema tituli. Znam da u sebi još uvijek imam puno toga za dati. Imam 36 godina i ovo mi je bila 30. borba u UFC-u. Ako se Khabib uistinu umirovio, divizija se otvara. Pogledajte popis boraca i vidjet ćete da smo Conor i ja jedini pravi prvaci koji su ostali u diviziji. Tu je još samo nekoliko privremenih prvaka. Ako se divizija uistinu otvori, mislim da bi trebalo organizirati borbu Conora i mene", rekao je Dos Anjos.

Njih dvojica trebali su se boriti u ožujku 2016. godine, odnosno McGregor je bio izazivač Dos Anjosu kojem je to trebala biti druga obrana titule. Ipak, samo dva tjedna prije borbe, Brazilac se ozlijedio te je umjesto njega uskočio Nate Diaz, a ostatak je doslovno MMA povijest. Dos Anjos se vratio par mjeseci kasnije, no za titulu se borio protiv Eddieja Alvareza, od kojeg je izgubio. Nedugo nakon toga doživio je poraz od Tonyja Fergusona, nakon čega se uputio u velter kategoriju. U laku kategoriju vratio se upravo ovom borbom.

Zanimljivo, nije dugo trebalo McGregoru da odgovori i to tako što se prisjetio jedne od najintrigantnijih konferencija za medije u UFC povijesti. Nakon što je krajem borbe putem Twittera čestitao obojici, Dos Anjosu je odgovorio putem četiri fotografije popraćene tekstom.

"Prvo Dustin, no zainteresiran sam za sve. Vraćanje na ovaj klasik lol. Pogledajte Danu hahaha. Vintage MMA zabava. El Chap!", prisjetio se McGregor konferencije za medije na kojoj je došao odjeven po uzoru na meksičkog narkodilera El Chapa. I čini se kako je ovim putem izrazio interes za borbu protiv Dos Anjosa, odnosno nije odbacio tu opciju u budućnosti.

Bio je to jedan od spektakularnijih medijskih nastupa McGregora, na kojem je došlo do nekoliko njegovih nezaboravnih izjava.

Linker
25. travanj 2024 23:18