Regija

Duško Todorović pozitivan na COVID-19, ostao bez borbe u Abu Dhabiju

Duško Todorović
 Fight Site
Srpski borac srednje kategorije, Duško Todorović, u četvrtak ipak neće upisati svoj UFC debi nastup

Borba Duška Todorovića i velškog borca Johna Phillipsa ugovarana je po drugi put te po drugi put do njenog otkazivanja dolazi manje od tjedan dana prije održavanja. Prvi put je otkazana cijela priredba, koju je UFC planirani odraditi u Londonu 21. ožujka, a sad je Todorović doslovno "skinut" s leta na kojem se trebao nalaziti. Razlog je, nažalost, pozitivan COVID-19 test.

Nešto o svom stanju i tome kako je osjeća, Duško je napisao na svojoj službenoj Facebook stranici.

"Nažalost neću moći sudjelovati na UFC Abu Dhabi. Pred zakazani let, moj trener Jova i ja smo trebali odraditi obavezno testiranje na COVID-19 i nažalost rezultat mog testa bio je pozitivan. Tijekom cijelih priprema nisam imao nikakve simptome ili poteškoće na treninzima te sam potpuno šokiran rezultatom. Iako postoji izreka koja kaže 'tko zna zašto je to dobro', ja stvarno ne znam što ovdje može biti dobro, no što je tu je. Korona mi po drugi put utječe na UFC debi i nadam se da je ovo posljednji put", napisao je utučeni Duško.

Duško je samo jedan u nizu boraca ili trenera koji su bili prisiljeni otkazati planirane borbe na Fight Islandu, od čega je veliki broj njih prisiljen na to upravo zbog pozitivnog COVID-19 testa. Inače, on je svoj ugovor s UFC-ov izborio krajem kolovoza prošle godine putem Contender Series showa, a čekanje na debi bi mu se ovako moglo rastegnuti na čak godinu dana.

UFC trenutno planira pronaći zamjenskog protivnika za Phillipsa. Borba je bila ugovorena za priredbu koja se održava u ranim satima četvrtka, 16. srpnja.

Linker
14. travanj 2024 17:05