UFC

Fantastičan okršaj lake kategorije predvodi Fight Night u glavnom gradu Brazila

Kevin Lee i Charles Oliveira
 screenshot/Youtube
UFC Fight Night 170, koji se 14. ožujka održava u Brasiliji, dobio je svoju glavnu borbu. Bit će to okršaj lake kategorije između Charlesa Oliveire i Kevina Leeja.

Za prvu ovogodišnju brazilsku priredbu do sada je najavljeno nekoliko vrlo zanimljivih borba, no glavna borba i dalje se čekala. Bilo je nekoliko špekulacija prije nego je brazilski Combate danas napokon potvrdio kako će mjesto u glavnoj borbi dobiti dva vrhunska borca lake kategorije koji u ovoj godini gledaju prema samom tronu. Snage će odmjeriti dva još uvijek mlada borca, ali s velikim stažem u promociji, Kevin Lee i Charles Oliveira.

27-godišnji Lee (18-5, 11-5 UFC) vrlo turbulentnu prošlu godinu završio je velikom pobjedom. U 2019. je ušao nakon po nekima kontroverznog poraza od Ala Iaquinte, koji je po drugi put bio bolji od njega. Nakon toga je donio odluku pokušati u velteru, no tamo je doživio težak poraz od Rafaela Dos Anjosa. Odlučio se na neke nove promjene. Vratio se u laku kategoriju, a svoj trening kamp preselio je u Montreal, u Tristar Gym Firasa Zahabija. To ga je apsolutno preporodilo pa je u studenom došla spomenuta velike pobjeda, a nju je ostvario nokautom protiv Gregora Gillespieja. Odmah je vraćen i na službeni poredak izazivača lake kategorije, gdje se nalazi na osmom mjestu.

Pet mjesta ispod njega, što je po mnogima s obzirom na posljednje nastupe prenisko, nalazi se Charles Oliveira (28-8, 16-8 UFC). 30-godišnji Brazilac preporodio se otkako je iz perolake kategorije prešao u laku kategoriju te je upisao sedam pobjeda u osam nastupa, od toga šest pobjeda u nizu. No, ne samo to, ovaj UFC-ov rekorder po broju pobjeda "submissionom" je čak pet puta u tom nizu uzeo bonus za najbolju izvedbu, po čemu je također rekorder promocije. Blizu rekorda je i po broju ukupnih bonusa i pobjeda prekidom. Tu je od njega bolji tek Donald Cerrone. Godinu je završio s dvije za njega nespecifične pobjede, odnosno nokautom. Već dulje vremena traži protivnika rangiranog iznad sebe i sad ga je napokon dobio. Borbom protiv Leeja, pred svojim navijačima, napasti će Top 10.

Ova borba predvodit će sjajnu priredbu gdje među do sada objavljenim borbama u oko svakako upada duel Demiana Maije i Gilberta Burnsa, koji bi trebao zauzeti mjesto sunaslovne borbe. Johnny Walker na istom će programu tražiti povratak pobjedama protiv Nikite Krylova, a svoju posljednju borbu na UFC ugovoru odradit će Paige VanZant. Njena protivnica je Amanda Ribas.

Linker
24. travanj 2024 05:19