Regija

Felix Sturm osuđen na tri godine zatvora

Felix Sturm
 ROLF VENNENBERND / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Adnan Ćatić, poznatiji kao Felix Sturm, osuđen je u četvrtak na tri godine zatvora.

Bivši svjetski boksački prvak u srednjoj i supersrednjoj kategoriji preselit će se iza rešetaka zbog utaje poreza, odluka je to suda u Njemačkoj.

Njemački boksač bosanskohercegovačkog porijekla u Kölnu je proglašen krivim zbog utaje milijun eura između 2008. i 2010. godine te 2013. godine. Što bi značilo da je ipak oslobođen dijela krivnje jer ga se prvo sumnjičilo za utaju 5.8 milijuna eura u periodu od 2008. do 2015. godine, piše BoxingScene.

Danas 41-godišnji Ćatić je, podsjetimo, još prošle godine uhićen na sajmu fitnesa te je nakon toga prove osam mjeseci u pritvoru, a pušten je uz jamčevinu od 300.000 eura.

Klix.ba javlja da će Ćatić najvjerojatnije boraviti u zatvoru otvorenog tipa kako bi mogao i dalje nastaviti sa svojom profesionalnom karijerom koja broji 40 pobjeda, šest poraza i tri neodlučena meča.

Sturm je, javlja BoxingScene, osuđen i zbog kršenja antidopinškog zakona budući da je nakon borbe za naslov u veljači 2016. godine, u kojoj je svladao Rusa Fedora Chudinova, bio pozitivan na stanozolol.

Linker
18. travanj 2024 14:05