UFC

Ferguson postavio fotografiju s Khabibom i poručio: 'Vidimo se, glupane!'

Khabib Nurmagomedov, Dana White i Tony Ferguson
 screenshot/YouTube
Čini se kako Tony Ferguson ne prihvaća odluku Khabiba Nurmagomedova o mirovini

Dok svi svjetski MMA fanovi, treneri, djelatnici i novinari izražavaju poštovanje Khabibu Nurmagomedovu nakon njegove 29. pobjede u karijeri te odluke o odlasku u mirovinu, jedan čovjek morao je biti iznimka. Nije se Tony Ferguson javljao nakon borbe nego je do njegovog komentara trebalo proći gotovo punih 24 sata. Sve dok nije postao jedan "Instastory".

Riječ je o fotografiji s posljednjeg sučeljavanja koje je imao s Khabibom, na službenoj konferenciji za medije UFC 249 priredbe, dok se još vjerovalo kako će se najiščekivanija borba u MMA povijesti, koja sad postaje najveća nikad odrađena borba, ipak dogoditi. Bilo je to jedno ne tako davno, ali potpuno drugo vrijeme, dok još nismo mogli nikako biti svjesni što će COVID-19 napraviti svijetu i svom zajednicama unutar njega.

"Vidimo se uskoro, glupane", napisao je Tony, dok vidimo Danu White kako ih razdvaja. Dodao je još šampionski trofej te zastavu SAD-a i Meksika kao emoticone.

Iako je moguće da je poruka upućena Dani Whiteu, jer u slučaju Fergusona oko malo toga možemo biti sto posto sigurni, za pretpostaviti je kako je riječ o poruci Khabibu. Značajna je svakako i pjesma koju je ubacio uz fotografiju. Riječ je o pjesmi Robo Tech izvođača Hyper Crush, čiji prvi stil glasi "You're acting like a little bitch right now, god dammit! (Ponašaš se sad kao mala kujica, kvragu)". Iz tog je lako pretpostaviti kako Ferguson smatra da je Khabibova odluka o umirovljenju kukavički potez.

Ferguson je u posljednje vrijeme izuzetno frustriran. Jednim dijelom zbog toga što je ostao bez borbe protiv Dustina Poiriera, koju je trebao odraditi upravo na UFC 254 priredbi, gdje je Khabib odradio svoj posljednji nastup, a vjerojatno i zbog toga što je prihvaćanjem borbe protiv Gaethjea upropastio svoju priliku. Svakako si ni na koji način nije pomogao niti time što je odradio skidanje kilograme za borbu koja je nije održala, odnosno za prvobitni datum UFC 249 priredbe, na kojoj se trebao susresti s Khabibom.

Teško će Tony ovakvim porukama navesti Khabiba na povratak i susret s njim. Teško da zapravo njega bilo tko može nagovoriti na bilo što, posebno jer mu novac ne igra gotovo nikakvu ulogu. Ovakvim potezima Tony može samo ostati bez svojih brojnih fanova, koje je stekao svojim stilom borbe, ali i otvorenim pristupom. No, nekad nije najbolje biti u potpunosti otvoren.

Instagram/Tony Ferguson

Linker
15. travanj 2024 14:03