UFC

Ferguson traži od UFC-a da isplate Poirieru koliko traži

Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Tony Ferguson i dalje se nada kako je moguće dogovoriti njegovu borbu protiv Dustina Poiriera

Iako su se borci i fanovi nadali kako će se borba između Tonyja Fergusona i Dustina Poiriera održati na UFC 254 priredbi, koja je na rasporedu 24. listopada, planovi za istu su se izjalovili nakon što se UFC i Poirier nisu uspjeli dogovoriti. Ukratko, borac je pred protekli vikend prvi objavio kako se neće boriti protiv navedenog protivnika, budući da mu promocija nije spremna isplatiti onoliko koliko traži. Tim putem dodao je kako se povlači iz pregovora, a kasnije je isto potvrdio i UFC, otkrivši kako će pronaći drugi izazov za Fergusona te se nadaju bivšeg privremenog prvaka zadržati na programu.

No, čini se kako je i Ferguson prije svega zainteresiran za borbu protiv Poiriera, budući da je objavom na Twitteru pozvao UFC da ga plate onoliko koliko smatra da vrijedi te da se ta borba ipak održi. Odradio je to u svom stilu, pozvavši poslodavce da casual i hardcore fanovima poklone borbu kakvu ovi zaslužuju.

Fergusonu bi to trebala biti prva borba nakon poraza od Justina Gaethjea, koji je doživio u svibnju i kojim je prekinuta njegova nevjerojatna pobjednička serija, ali i kojim je za sada ostao bez borbe protiv Khabiba Nurmagomedova. Ipak, pobjeda protiv borca poput Poiriera bi ga gotovo sigurno učinila idućim izazivačem, neovisno o tome dođe li Nurmagomedov do pobjede ili Justin Gaethje postane novi prvak, nakon čega bi "El Cucuy" dobio priliku za revanš.

Zbog navedenog ne čudi tolika želja Fergusona da mu protivnik ipak bude "Diamond", koji je posljednji put nastupio u srpnju. Tada je jednoglasnom odlukom sudaca savladao Dana Hookera.

Linker
04. svibanj 2024 05:03